La Liga

Messi, mare favorit la Gheata de Aur. Cine il mai poate opri

Sursă foto: twitter.com/fcbarcelona

Lionel Messi conduce in clasamentul celor mai buni marcatori din Europa si are mari sanse sa obtina o noua Gheata de Aur.

Argentinianul a marcat, miercuri seara, in victoria pe care Barcelona a obtinut-o cu Villarreal pe teren propriu, scor 5-1, si a ajuns la cota 34 de reusite in La Liga.

Singurul care pare in masura sa-i tina piept argentinianului este egipteanul Mohamed Salah de la Liverpool, marcator a 31 de goluri in Premier League.

Cu toate acestea Messi are avantajul programului, Barcelona mai avand doua meciuri pana la finalului sezonului din Spania, cu Levante si Real Sociedad, in timp ce Liverpool mai are o singura partida in Anglia, cu Brighton & Hove Albion.

Pentru Messi ar fi a cincea Gheata de Aur din cariera, dupa cele obtinute in sezoanele 2009-10, 2011-12, 2012-13 si 2016-17.

In ierarhia celor mai buni marcatori din Europa ii mai regasim pe italianul Ciro Immobile (Lazio) si polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen), fiecare cu 29 de goluri, urmati de doi sud-americani, Edinson Cavani (PSG) si Mauro Icardi (Inter), cu 28 de goluri.

Revenind la Messi, acesta a disputat contra lui Villarreal meciul oficial cu numarul 636, a marcat golul 552 si a bifat a 450-a victorie in tricoul Barcelonei.

Echipa blaugrana este neinvinsa in acest sezon de La Liga si mai are nevoie de sase goluri pentru a ajunge la cota 6000. In 2009 Messi era jucatorul care inscria golul cu numarul 5000.



Messi, mare favorit la Gheata de Aur. Cine il mai poate opri