La Liga

Luis Enrique pleaca de la Barcelona

Sursă foto: twitter.com

Tehnicianul spaniol Luis Enrique a anuntat, miercuri seara, dupa victoria pe care Barcelona a obtinut in fata lui Sporting Gijon, cu 6-1, ca nu va mai antrena formatia catalana din sezonul urmator.

“Vreau sa termin aceasta conferinta intr-o maniera diferita. Pot confirma ca nu voi mai fi antrenorul Barcelonei sezonul urmator. Nu-mi voi prelungi contractul la finalul sezonului”, a spus Luis Enrique.

Fost jucator al Barcelonei, Luis Enrique a preluat echipa mare a gruparii blaugrana in vara anului 2014 si in chiar primul sezon a reusit sa castige tot ce se putea castiga.

A urmat eventul pe plan intern sezonul 2015/16, iar in acest sezon Barcelona lupta in continuare pentru trei trofee, desi in Liga Campionilor este nevoie de un adevarat miracol pentru a intoarce acel 0-4 cu Paris Saint Germain inregistrat in mansa tur.

Inlocuitor

Presedintele Josep Maria Bartomeu a anuntat ca numele viitorului antrenor va fi cunoscut dupa 1 iulie, insa presa spaniola avanseaza deja doua nume.

Ernesto Valverde de la Bilbao si Jorge Sampaoli de la Sevilla sunt favoriti sa-l inlocuiasca pe Luis Enrique, “unul dintre cei mai mari tehniciani din istoria Barcelonei”, dupa cum afirma Bartomeu despre omul care a cucerit opt trofee din zece posibile la Barcelona.



Luis Enrique pleaca de la Barcelona