La Liga

Lista brazilienilor care au evoluat la Barcelona. De la golgeteri veritabili la mari tepe

Sursă foto: twitter.com/fcbarcelona

Philippe Coutinho este ultimul brazilian si de departe cel mai scump care va fi imbracat tricoul Barcelonei, insa acesta are in spate predecesori cu renume.

Publicatia spaniola Marca a trecut in revista spre amintirea colectiva a iubitorilor de fotbal cativa dintre brazilienii care au scris istorie pentru formatia blaugrana.

In total nu mai putin de 30 de brazilieni au jucat in istorie pentru Barcelona, insa cativa s-au remarcat prin performate remarcabile.

Primul din aceasta serie este Romario, campion mondial cu Brazilia in 1994, ajungea la Barcelona de la PSV Eindhoven pentru 12 milioane de euro.

De la aceeasi formatie olandeza avea sa fie transferat pe Nou Camp si Ronaldo, “dintosul” sau “adevaratul Ronaldo” cum le place unora dintre fani sa spuna, pentru suma de 15 milioane de euro.

In 1997 la Barcelona ajungea Rivaldo pentru 26 milioane de dolari, acesta fiind adus la sugestia lui Sir Bobby Robson, convins la vremea respectiva ca brazilianul va face diferenta.

Reteta braziliana era completata in 2003 prin aducerea lui Rivaldinho de la PSG in schimbul a 30 de milioane de euro, lista fiind completata cu Dani Alves (36 milioane), Neymar (85 milioane) si “exoticul” transfer al lui Paulinho din China pentru 40 milioane.

Au existat si rateuri din partea conducerii Barcelonei la anumite transferuri care nu au confirmat, Geovanni (20 milioane), Keirrison (14 milioane), Henrique (10 milioane) sau Rochemback (5 milioane) fiind jucatori de care nu-si mai aminteste aproape nimeni evoluand in tricoul Barcelonei si care pot fi trecuti fara probleme la capitolul “tepe”.



Lista brazilienilor care au evoluat la Barcelona. De la golgeteri veritabili la mari tepe