La Liga

Ivan Rakitic vrea sa joace din nou fotbal cu riscul imbolnavirii de coronavirus

Sursă foto: https://twitter.com/AreaDeportivaFM/

Mijlocasul croat legitimat la FC Barcelona, in tara cu cele mai multe cazuri de coronavirus, considera ca fotbalul trebuie reluat si viata traita mai departe cu toate riscurile existente.

“Trebuie sa ne intoarcem pe teren pentru a-i bucura pe oameni, pentru ca se vorbeste numai despre acest virus. Franta a anuntat ca inchide campionatul? Cred ca nu este o reteta care trebuie aplicata peste tot. Fiecare tara actioneaza in functie de situatia in care se afla”, a spus Rakitic, potrivit Marca.com

“Imi asum riscul de a ma imbolnavi, pentru ca vreau sa joc. Spun acest lucru stiind ca riscul de a ma infecta este unul foarte mic. Trebuie sa jucam, respectand regulile de igiena sanitara, stiind ca nu suntem in siguranta 100%, asa cum se intampla si in cazul celorlalti angajati. Si cei care lucreaza in supermarketuri au aceleasi sanse de a se infecta cu virusul sau poate ei sunt si mai expusi decat vom fi noi. Ei isi asuma acest risc si vreau si eu sa mi-l asum”, a mai declarat jucatorul croat in varsta de 32 ani.

Spania este tara europeana cu cele mai multe cazuri de imbolnaviri din cauza noului virus gripal (239.639) si a doua din lume dupa Statele Unite ale Americii, unde s-a trecut de un milion.

De asemenea, Spania e a patra tara din lume la numarul de morti cauzate si de coronavirus, cu 25.543 de decese.

Pana acum Olanda si Franta au decis incheierea prematura a sezoanelor fotbalistice aflate in stare de suspendare din cauza coronavirus.

In Olanta titlul nu a fost acordat deloc, in timp ce in Franta echipa de pe primul loc, PSG, a fost declarata campioana, cu zece etape ramase de disputat pana la final.

Germania a amanat o decizie in privinta fotbalului pana pe 8 mai.



Ivan Rakitic vrea sa joace din nou fotbal cu riscul imbolnavirii de coronavirus