La Liga

Galca ia o manita de la Barcelona. Titlul in Primera se joaca in ultima etapa intre Barca si Real (calcule)

FC Barcelona a castigat derby-ul citadin cu rivala Espanyol, cu 5-0, si ramane la conducerea clasamentului din Primera Division inaintea ultimei etape a sezonului.

Catalanii au un punct avans in fata celor de la Real Madrid, singura pretendenta ramasa in cursa pentru campionat, dupa ce Atletico Madrid a sucombat pe terenul ultimei clasate Levante.

Totul incepuse cum nu se poate mai bine pentru echipa lui Diego Simeone, cu gol marcat in primele minute, insa Levante a intors rezultatul cu doua goluri in partea secunda. Victoria a fost adusa de italianul Giuseppe Rossi in chiar minutul 90.

Un rezultat (2-1) care o scoate pe Atletico din lupta pentru titlu si nu o ajuta cu nimic pe Levante in ecuatia evitarii retrogardarii, formatia valenciana acumuland 32 de puncte, cu patru mai putine decat prima echipa de deasupra liniei, Granada.

La Granada se va deplasa Barcelona in ultima etapa pentru un meci pe viata si pe moarte din partea ambelor echipe. Formatia din sudul Spaniei trebuie sa invinga pentru a ramane in prima liga fiind in lupta directa cu Sporting Gijon (36 puncte) si Rayo Vallecano (35 puncte), in timp ce Barcelona are nevoie de cele trei puncte pentru a obtine titlul.

Orice pas gresit al catalanilor ar echivala cu pierderea campionatului pe ultimii metri in fata rivalei Real Madrid, formatie care joaca in deplasare cu Deportivo La Coruna, echipa salvata de la retrogradare dupa 2-0 in deplasare cu Villarreal. Teoretic, Real Madrid va infrunta o echipa animata doar de orgoliu.

Barcelona a aratat bine in meciul cu Espanyol si a obtinut o victorie categorica, seria reusitelor fiind deschisa de o executie magnifica a lui Lionel Messi dintr-o lovitura libera in minutul 7. Au mai punctat Suarez de doua ori, Rafinha si Neymar. In pofida infrangerii, Espanyol nu are emotii inaintea ultimei etape si poate incheia cel mai jos pe locul 16. In prezent echipa lui Galca e pe 15, cu 40 de puncte.

De celalta parte, Real Madrid a invins pe Valencia, cu 3-2, meci in care a condus cu 2-0 si 3-1, oaspetii revenind de fiecare data. Valencia a jucat ultimele zece minute cu un om mai putin dupa eliminarea lui Rodrigo. Cristiano Ronaldo a marcat doua goluri si Karim Benzama o data dintr-un offside nesemnalizat.

Barcelona si Real Madrid vor juca sambata, 14 mai, de la ora 18:00, in timp ce meciurile pentru evitarea retrogradarii sunt programate o zi mai tarziu: Rayo Vallecano-Levante, Betis-Getafe, Gijon-Villarreal, in timp ce Espanyol incheie sezonul pe teren propriu cu Eibar.



Galca ia o manita de la Barcelona. Titlul in Primera se joaca in ultima etapa intre Barca si Real (calcule)