La Liga

FC Barcelona revine de la 0-1 și se impune în El Clasico

Sursă foto: https://twitter.com/FCBarcelona/

Echipa FC Barcelona a câștigat duelul cu Real Madrid pe teren propriu, duminică seara, cu 2-1, după ce formația vizitatoare deschisese scorul în debutul meciului care a contat pentru etapa a 26-a din La Liga.

Real Madrid a trimis primul șut pe poartă în secunda 23 prin Benzema, o minge blocată de Ter Stegen. Barcelona a replicat imediat prin Lewandowski, în minutul 3, acesta remarcându-l pe Courtois la cealaltă poartă.

Deschiderea scorului s-a produs devreme, în minutul 9, când mingea trimisă de Vinicius în fața porții a fost deviată de Araujo la colțul scurt, păcălindu-l pe Ter Stegen.

Barcelona a amenințat poarta adversă la o fază fixă prin Christensen (min.24), dar cea mai importantă ocazie avea să vină la șutul în forță trimis de Raphinha (min.34). Courtois a respins peste transversală.

În minutul 45 a venit egalarea la șutul lui Sergi Roberto după o acțiune prelungită de atac a catalanilor.

Partea secundă a găsit Barcelona mai prezentă în joc, Courtois respingând încă un șut periculos trimis de Raphinha din afara careului la o combinație cu Lewandowski (min.74).

Real Madrid a marcat în minutul 81 prin Marco Asensio cu o reluare din centrul careului, dar bucuria oamenilor lui Carlo Ancelotti a fost de scurtă durată. VAR-ul a intervenit și a anulat golul oaspeților.

Finalul s-a jucat pe contre, ambele echipe căutând să dea lovitura decisivă. Până la urmă Barcelona a găsit drumul spre poartă, în minutul 90+2, prin Kessie.

Ivorianul a marcat cu un șut din interiorul carelui din pasa lui Balde, dar întreaga fază a fost inventată de un călcâi al lui Lewandowski în marginea careului advers.

Real Madrid a avut un singur corner tot meciul și acela obținut în minutul 86.

FC Barcelona se desprinde la 12 puncte în fruntea clasamentului din La Liga după acest succes și pare scăpată în câștigătoare a campionatului.



FC Barcelona revine de la 0-1 și se impune în El Clasico