La Liga

Fanii spanioli continua scandalul de rasism cu zgomote de maimuta

Nu a fost suficenta banana aruncata si mancata de Alves la meciul Villarreal - Barcelona. Un alt week-end de fotbal spaniol a insemnat un alt scandal de rasism in aceasta tara. Mijlocasul lui Levante, Papakouli Diop, a declarat ca i-au fost adresate din tribune zgomote de maimuta in timp ce dansa in fata fanilor, dupa victoria cu 2-0 in fata liderilor din La Liga.

Diop i-a innebuit pe jucatorii lui Atletico cand acestia l-au vazut ca dansa in fata fanilor sai veniti in deplasare pe terenul celor de la Levante, dupa un joc pierdut care ameninta sansele la titlul ale celor din Madrid.

"Am vrut sa execut un corner, iar din tribune fanii lui Atletico au facut zgomote ca de maimuta", a declarat senegalezul. "Ca sa detensionez situatia, am inceput sa dansez"

Incidentul vine la o saptamana dupa ce Dan Alves (FC Barcelona) a mancat o banana aruncata spre el, tot la un corner, de fanii lui Villarreal. Gestul sau de a manca banana a facut parte dintr-o campanie gandita de dinainte contra rasismului, s-a aflat dupa meci si dupa ce povestea a aparut peste tot in lume, in presa.

[news-106531]

Diop a spus ca nu a dansat in fata fanilor lui Atletico pentru a-i enerva, ci pentru ca auzit acele sunete din tribune.

"Nu am nimic impotriva acelor supoteri care si-au vazut de meci, ci doar cu cei care au facut acele zgomote. Este o lipsa de respect pe stadioane, este o provocare. Nu stiu daca se poate numi rasism, dar aceste zgomote de maimuta trebuie sa inceteze", a mai spus Diop.

Deja in presa straina incepe sa se puna o eticheta de rasism pe fotbalul spaniol. Englezul Gary Lineker, cel care a comentat meciul pentru BBC, a declarat ca "fotbalul din Spania trebuie sa recunoasca faptul ca are o problema cu rasismul. Nu trebuie sa mai ascunda cu capul in nisip".



Fanii spanioli continua scandalul de rasism cu zgomote de maimuta