La Liga

Duel tare pentru prima pozitie in Spania: Atletico vs Barcelona

Prima si a treia clasata din La Liga se dueleaza, sambata seara, pe cel mai nou stadion al Spaniei.

Atletico Madrid si FC Barcelona sunt despartite de un singur punct in clasament, iar miza meciului direct din aceasta runda mareste miza unui duel prin excelenta incins.

Chiar daca nu se ridica la rivalitatea unui El Clasico, partida dintre Atletico si Barcelona are de fiecare data doza ei de inclestare si suspans.

Victorie Atletico
Egal
Victorie Barcelona

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Un meci care vine dupa pauza internationala, ceea ce constituie in avantaj pentru jucatorii ambelor echipe in a fi generosi cu spectacolul, si inaintea penultimei etape din Liga Campionilor, acolo unde Barcelona este deja calificata in optimile de finala.

Diego Godin si Juanfran nu vor juca la Atletico, in timp ce Philippe Coutinho, Ivan Rakitic si Thomas Vermaelen sunt absentele Barcelonei.

De opt ani Atletico n-a mai invins-o pe Barcelona in campionat. A fost atunci un 2-1 pe Vicente Calderon. Catalanii s-au impus de 12 ori in ultimele 16 confruntari directe.

Barcelona are cel mai bun atac din La Liga, cu 34 de goluri, dar a si incasat un numar impresionant de goluri, 18 la numar. De cealalta parte, Atletico propune cea mai buna aparare din campionatul spaniol, primind doar opt goluri in 12 etape.

Atletico Madrid este cea mai buna echipa pe teren propriu in acest sezon, cu cinci victorii si o remiza, golaveraj 11-3, si este una dintre cele trei formatii care n-au pierdut inca acasa. Celelalte doua sunt Espanyol si Alaves.

Barcelona a obtinut zece puncte din 15 posibile in deplasare, unde are trei victorii, o remiza si o infrangere, acel 1-2 cu Leganes.

Sezonul precedent a fost 1-1 pe Wanda Metropolitano, un rezultat foarte probabil sa se repete si acum.

Echipele probabile

Atlético (4-4-2): Oblak; Arias, Savic, Hernández, Filipe Luis; Koke, Rodri, Saúl, Lemar; Griezmann, Diego Costa

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen; Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Vidal, Busquets, Arthur; Messi, Suárez, Malcom.



Duel tare pentru prima pozitie in Spania: Atletico vs Barcelona