La Liga

Debutul lui Xavi la Barcelona

Sursă foto: twitter.com/

Nici ca se putea un moment mai bun pentru ca Xavi Hernandez sa-si inceapa aventura pe banca tehnica a Barcelona decat in derby-ul citadin cu rivala locala Espanyol.

Partida programata, sambata seara, de la 22:00, reprezinta inceputul unei noi ere pentru formatia de pe Nou Camp.

Barcelona a inceput sezonul cu olandezul Ronald Koeman la timona, dar la finalul lunii trecute acesta a fost concediat dupa ce a pierdut El Clasico pe teren propriu dublat de un nou esec in deplasare cu Rayo Vallecano.

Sergi Barjuan a preluat interimatul pana la rezolvarea situatiei contractuale in ceea ce priveste sosirea lui Xavi, iar Barcelona a ratat victoria in ambele partide.

La Vigo echipa catalana a avut 3-0 in fata celor de la Celta, echipa care a revenit si a egalat la ultima faza a mecilui prin Jago Aspas.

Barcelona ocupa locul noua in clasamentul din La Liga, la 11 puncte in spatele liderului Real Sociedad.

Astfel, Xavi isi incepe mandatul in auspicii deloc favorabile, dar prestigiul clubului si cartea lui de vizita il obliga sa performeze rapid.

Espanyol se afla doua pozitii mai jos in ierarhie si are un parcurs decent la revenirea in prima liga spaniola.

O singura infrangere in ultimele sase meciuri pentru echipa pregatita de Vicente Moreno. O serie care include victoria cu Real Madrid si un 2-0 cu Granada inaintea pauzei internationale.

Patru absente importante la Barcelona pentru meciul de sambata seara: Martin Braithwaite, Ousmane Dembele, Ansu Fati si Sergio Aguero.

Echipele probabile

Barcelona: ter Stegen; Mingueza, Pique, Garcia, Alba; de Jong, Busquets, Gavi; Abde, L. de Jong, Depay.

Espanyol: Lopez; Vidal, Gomez, Cabrera, Pedrosa; Herrera; Embarba, Darder, Morlanes, Puado; de Tomas.

Cotele oferite de FORTUNA
Barcelona – 1.44 | Egal – 4.90 | Espanyol – 7.70



Debutul lui Xavi la Barcelona