La Liga

Cutremur la Barcelona. Ernesto Valverde dat afara!

Sursă foto: https://twitter.com/TrustyTransfers

Chiar daca a inceput ziua si saptamana la conducerea antrenamentului Barcelonei, pe Ernesto Valverde nu-l mai prinde o alta zi pe banca formatiei blaugrana.

Intrunit de urgena, Consiliul Director al campioanei Spaniei a decis indepartarea lui Ernesto Valverde, comunicatul oficial fiind asteptat la ora Romaniei 22:00.

Presa catalana avanseaza numele lui Quique Setién drept inlocuitor al lui Ernesto Valverde, cu Eder Sarabia in calitate de secund.

Quique Setien s-a aflat pe banca lui Betis Sevilla in victoria uriasa obtinuta de andaluzi pe Nou Camp, scor 4-3, pe 11 noiembrie 2018.

Nascut la Santander in 1958, Setien a evoluat intre 1977 si 1996 pentru Racing, Atletico Madrid, Logrones si Levante.

Ca antrenor acesta le-a pregatit pe Raging, Poli Ejido, Guineea Ecuatoriala, Logrones si Lugo inainte de a ajunge in Primera Division pe banca echipelor Las Palmas si Betis.

Ernesto Valverde pleaca de la Barcelona cu patru trofee in palmares: doua titluri ale Spaniei, Cupa Spaniei si Supercupa Spaniei.

In ultimii doi ani Barcelona a parasit rusinos Liga Campionilor, fiind eliminata de Roma (2017/18) si Liverpool (2018/19) dupa infrangeri severe la retur.

Infrangerea suferita de Barcelona in semifinalele Supercupei Spaniei contra lui Atletico Madrid i-a semnat sentinta lui Valverde.

Sefii Barcelonei au inceput imediat cautarile pentru un inlocuitor, fiind refuzati de Xavi si Ronald Koeman.



Cutremur la Barcelona. Ernesto Valverde dat afara!