La Liga

Capitanul Barcelonei in mijlocul unui scandal financiar

Sursă foto: https://twitter.com/fcbazfan2010/

Gerard Pique este acuzat ca ar fi incasat un comision important prin intermedierea de catre compania sa de evenimente sportive a organizarii Supercupei Spaniei in Arabia Saudita.

Federatia Spaniola de Fotbal (RFEF) are in derulare cu organizatorii sauditi un contract de 240 de milioane de euro pentru sase ani, intre 2020 si 2026.

Kosmos, compania de organizare evenimente sportive care ii apartine lui Pique, ar urma sa incaseze un comision in valoare de 24 de milioane de euro, adica 4 milioane pe an, anunta publicatia El Confidencial.

Luis Rubiales, presedintele Federatiei Spaniole de Fotbal, a confirmat ca cei de la Kosmos au intervenit in negocierile cu partea saudita.

In plus, Rubiales mai spune ca RFEF nu a facut nicio plata directa catre Kosmos, evitand astfel incalcarea propriului cod de etica adoptat in 2019.

RFEF denunta ca este victima unui atac informatic si precizeaza ca mai multe documente, conversatii si clipuri video private ale presedintelui si secretarului general au fost dezvaluite publicului.

Kosmos este compania care s-a implicat si in procesul de reforma al Cupei Davis, competitie care in faza finala programeaza meciuri in sistem turneu pentru a creste nivelul de spectacol si de profit din punct de vedere financiar.



Capitanul Barcelonei in mijlocul unui scandal financiar