La Liga

Barcelona o umileste pe Real Madrid in El Clasico chiar pe Santiago Bernabeu

Sursă foto: https://twitter.com/FCBarcelona

In absenta lui Karim Benzema, accidentat, Real Madrid a fost victima sigura in fata unei Barcelone renascute sub conducerea magicianului Xavi.

De 134 de zile a avut nevoie fost mare mijlocas spaniol pentru a repune Barcelona pe directia unei echipe de top in fotbalul spaniol si european, si mai ales pentru a-l face uitat pe Lionel Messi.

Prima ocazie a meciului de duminica seara a apartinut gazdelor la sutul lui Valverde, in minutul 7. Ter Stegen s-a intins si a reusit sa respinga in lateral.

Barcelona a replicat cinci minute mai tarziu pe contraatac. Busquets l-a deschis in stanga pe Ferran Torres si acesta a trimis in fata portii pentru reluarea lui Aubameyang. Super interventie din partea lui Courtois.

O noua sansa de gol irosita de Barcelona, in minutul 18, cu sut din afara careului trimis de Ferran Torres si care a trecut putin pe langa poarta.

Barcelona a deschis scorul prin Aubameyang, in minutul 29, cu o lovitura de cap din sase metri dupa centrarea lui Dembele. Francezul a creat toata faza dupa o patrundere in mare viteza cu Nacho pe post de observator.

O faza fixa a dus la marcarea golului doi al Barcelonei cand mai erau sapte minute pana la pauza. Acelasi Dembele a centrat din corner si Araujo a inscris cu o lovitura de cap dintre stoperii lui Real Madrid.

La 20 de secunde de la startul partii secunde Barcelona putea inchide definitiv conturile pe Santiago Bernabeu. Ferran Torres a scapat singur cu portarul si a trimis incredibil pe langa poarta.

Un minut mai tarziu acelasi Ferran Torres n-a mai ratat si a punctat pentru 0-3 dupa o faza in care Barcelona a facut sah mat apararea Realului. Aubameyang si-a permis chiar sa paseze decisiv cu calcaiul.

Scorul a capatat proportii ridicole in minutul 53, dupa ce Aubameyang a marcat dintr-o pozitie validata de VAR. Initial asistenul ridicase fanionul pentru un offside care ar fi fost daca pe teren nu evolua si Alaba, uitat undeva aproape de una dintre marginile terenului.

Ferran Torres s-a demarcat pe diagonala terenului, in minutul 63, si Courtois a limitat proportiile scorului.

Pana la final nu s-a mai marcat, dar chiar si asa Barcelona a bifat primul meci fara Lionel Messi in care a marcat patru goluri pe Santiago Bernabeu dupa 1986.

Din 2015 Real Madrid n-a mai primit patru goluri pe teren propriu in La Liga si atunci tot intr-o partida cu marea rivala din Catalunia.

Aubamyeng a devenit doar al doilea jucator cu dubla si pase de gol la debutul in El Clasico. Primul a fost legendarul Alfredo Di Stefano in 25 octombrie 1953.

In pofida acestei infrangeri categorice Real Madrid ramane pe primul loc in clasamentul din La Liga, cu 66 de puncte. Barcelona ramane pe trei (54 puncte), dar se apropie la trei puncte de Sevilla, avand un meci mai putin disputat decat gruparea andaluza.



Barcelona o umileste pe Real Madrid in El Clasico chiar pe Santiago Bernabeu