Premier League

Guardiola trage semnalul de alarma: "FIFA si UEFA au omorat jucatorii"

Sursă foto: https://twitter.com/FootyAccums

La un pas de un nou titlu in Premier League cu Manchester City, antrenorul spaniol Pep Guardiola a dezvaluit care este secretul prin care a reusit sa-si duca echipa in varful ierarhiei.

Guardiola spune ca in conditiile unui program extrem de aglomerat, cu meciuri pe nu mai putin de patru fronturi, rotatia jucatorilor este esentiala.

“FIFA si UEFA au omorat jucatorii. Este prea mult. De la inceputul sezonului n-am avut nicio pauza la mijlocul saptamanii. Nici macar una. Nu este posibil sa joci in fiecare zi, iar jucatorii sunt fiinte umane, nu masini. De aceea eu schimb mult jucatorii.

“Niciun jucat nu poate juca atat de mult, asa ca eu ii rotesc. Nu puteam fi unde suntem acum fara alternare”, a spus Guardiola.

Manchester City este aproape campioana in Premier League, in conditiile in care avansul fata de Manchester United, principala urmaritoare, este de 14 puncte. Pana la finalul sezonului au mai ramas de disputat doar sapte etape.

“Cetatenii” mai lupta in Champions League (calificata in sferturi), Cupa Angliei (calificata in semifinale) si Cupa Ligii (va disputa finala cu Tottenham in 25 aprilie).



Guardiola trage semnalul de alarma: "FIFA si UEFA au omorat jucatorii"