Premier League

Radu Drăgușin, integralist la Tottenham în disputa cu Manchester City

Sursă foto: https://twitter.com/SpursOfficial/

Fundașul român Radu Drăgușin a revenit ca titular la Tottenham și a jucat toate minutele disputei cu Manchester City de marți seara, în penultima etapă a sezonului.

Un meci pe care ”cetățenii” l-au câștigat cu 2-0, prin golurile marcate de Erling Haaland, în minutele 51 și 90+1, a doua reușită fiind dintr-o lovitură de la 11 metri provocată de Pedro Porro, fundașul dreapta de la Tottenham.

Cu olandezul Micky van de Ven reprofilat în flancul stâng al defensivei, Radu Drăgușin a făcut pereche în axul central al apărării alături de campionul mondial Romero și nu s-a descurcat rău deloc.

Drăgușin a jucat simplu atunci când mingea a ajuns la el și în câteva rânduri a avut impulsul de a ieși cu balonul la picior din propria defensivă.

Manchester City a sufocat-o pe Tottenham în prima parte a meciului cu un pressing extrem de agresiv, misiunea londonezilor la construcție fiind extrem de dificilă.

În minutul 20, Drăgușin și-a arătat personalitatea la un duel unu la unu cu Haaland în preajma propriului careu, neavând nicio ezitare în a-l pune la pământ pe norvegian, fază fiind considerată umăr la umăr.

Drăgușin a jucat pentru a 3-a oară titular la Tottenham în acest sezon

La ultima fază a primei reprize Drăgușin a salvat-o pe Tottenham de la un gol ca și marcat, respingând cu capul șutul lui Bernardo Silva din apropiere.

Manchester City a deblocat tabela după pauză prin Haaland după o fază rapidă pornită de din propria jumătate. Cu galben luat din prima parte, Betancur a ezitat în duelul cu Foden, acesta a trimis pentru De Bruyne și belgianul a pasat decisiv în șase metri pentru finalizarea lui Haaland.

Liderul din Premier League a schimbat portarul pentru ultima parte a meciului, titularul Ederson fiind accidentat de Romero.

Noul intrat Ortega a avut două intervenții decisive în minutele 72 și 86, când a blocat în faze limită. Mai întâi a respins șutul lui Kulusevski, pentru ca apoi să apere la o fază unu contra unu în duel cu Son.

Haaland a închis tabela și meciul dintr-o lovitură de la 11 metri obținută de rezerva Doku.

Cu o etapă înaintea finalului din Premier League echipa Manchester City are două puncte avans față de Arsenal.

Tottenham ocupă locul cinci în clasament.Radu Drăgușin, integralist la Tottenham în disputa cu Manchester City