Premier League

Manchester United trece cu brio de testul numit Tottenham si seama din nou a echipa mare

Sursă foto: twitter.com/ManUtd

Primul mare test a fost trecut cu brio de Ole Gunnar Solskjaer, antrenorul norvegian adus in regim de urgenta sa indrepte corabia lui Manchester United condusa spre naufragiu de Jose Mourinho.

Si nu doar ca a indreptat-o, dar cu Solskjaer la timona Manchester United si-a recastigat respectul adversarilor din fotbalul englez si arata tot mai mult ca formatia dominatoare din vremea legendarului Sir Alex Ferguson.

Dupa cinci victorii la rand in fata unor adversari considerati mai degraba modesti, pentru United a venit duminica seara vremea testului adevarului pe terenul lui Tottenham, incarcatul de istorie Wembley, unde golul marcat de Rashford in minutul 44 a facut diferenta.

Manchester United ramane pe sase in clasament si o egaleaza la puncte pe Arsenal, iar locul patru de Champions League ocupat momentan de Chelsea nu mai pare atat de indepartat prin prisma celor sase puncte diferenta.

Un meci disputat intr-un ritm formidabil, cu o intensitate pe care doar Premier League o poate oferi.

Pana la golul marcat de United la capatul unei contre, cei de la Tottenham au avut in minutul 30 un gol anulat lui Kane pentru un offside.

Partea secunda a fost una magnifica, cu un fotbal venit parca de pe alta planeta si doi portari aflati in zi de gratie.

Lloris si mai ales De Gea au reusit interventii in multe momente de-a dreptul miraculoase cand mingea parea, 99 la suta, ca va intra in poarta.

Capul lui Ali din minutul 50, lobul incercat de Pogba sase minute mai tarziu, capul lui Kane din minutul 59 sau parada lui Lloris din minutul 62 au reprezentat ocazii monumantale la ambele porti, faze care i-au avut in prim plan pe cei doi portari.

Tottenham a fost echipa mai prezenta in finalul meciului, dar acelasi De Gea a aratat interventii fabuloase cu piciorul blocandu-l pe Lamela intr-o faza unu contra unu (66), pentru ca apoi sa respinga fabulos reluarile lui Alderweireld (70) si Kane (86).



Manchester United trece cu brio de testul numit Tottenham si seama din nou a echipa mare