Premier League

Manchester United-Manchester City, meciul inceputului de sezon in fotbalul european

Manchester United si Manchester City se infrunta, sambata de la 14:30, in derby-ul inceputului de sezon in fotbalul englez si nu numai. Un meci asteptat cu sufletul la gura prin prisma rivalitatii dintre cei doi manageri, Jose Mourinho si Pep Guardiola. De asemenea, va fi primul derby pentru Zlatan Ibrahimovic, atacantul de la care fanii lui United se asteapta sa faca diferenta.

Dincolo de rivalitatea istorica dintre cele doua reprezentante ale orasului Manchester in Premier League, meciul de sambata are si o conotatie speciala oferita de cei doi antrenori. 

Jose Mourinho si Pep Guardiola au propria istorie a confruntarilor directe, una despre care managerul spaniol de la City spune ca este in mare parte amplificata de media.

"Rivalitatea este mai mult din partea mass media si noi nu putem controla asta...Bineinteles ca voi accidenta un pahar de vin dupa meci daca el (n.r. - Mourinho) ma va invita)", a spus Guardiola.

"Am spus-o de nenumarate ori, am un mare respect pentru Mourinho. Intotdeauna am incercat sa invat de la toti colegii meci si la fel s-a intamplat si in cazul lui", a adaugat Guardiola.

La randul sau, Mourinho si-a ales cu grija cuvintele la conferinta de presa si s-a concentrat doar asupra echipei sale, iar referirile la Guardiola au fost putine.

"Intotdeauna ei (n.r. - City) au avut manageri buni si acum au de asemenea un manager bun. Sunt unii dintre pretendentii la titlu si trebuie sa-i respectam. In acelasi timp stim ce inseamna acest derby pentru Manchester United si, daca vrei sa ai succces, trebuie sa castigi meciul", a spus Mourinho.

Mourinho a mai spus ca are intreg lotul la dispozitie, in timp ce Guardiola nu va putea conta pe Sergio Aguero, un lucru deloc favorabil pentru United, dupa cum a spus managerul portughez.

Mourinho vs Guardiola in cifre

16 meciuri

3-7 victorii
6-6 egaluri
18-28 goluri

Un derby al milionarilor

Cele doua echipe au cheltuit impreuna in vara care abia s-a incheiat peste 300 milioane de lire sterline pe transferuri.

United a platit 150 milioane pentru aducerea lui Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan, Eric Bailly si Zlatan Ibrahimovic, ultimul venit liber de contract de la PSG, in timp ce City a scos din conturi 165 milioane pentru Stones, Brabo, Jesus, Sane, Nolito si Gundogan.

Acesta va fi al 171-lea derby al orasului Manchester, balanta inclinand considerabil in faboarea celor de la United: 71 victorii, 51 remize si 49 de infrangeri.

Echipele probabile

Man.United: De Gea - Valencia, Bailly, Blind, Shaw - Pogba, Fellaini - Rashford, Rooney, Martial - Ibrahimovic.

Man.City: Bravo - Sagna, Stones, Kolarov, Clichy - Delph, Fernandinho - Sterling, De Bruyne, Nolito - Silva.

Meciul va fi arbitrat de Mark Clattenburg.

Fortuna: Pariuri Man.Utd - Man.City (vezi aici toate cotele)

1

X

2

2,30

3,25

3,30



Manchester United-Manchester City, meciul inceputului de sezon in fotbalul european