Premier League

Manchester City invinsa dupa 30 de meciuri. Liverpool i-a dat cu terenul in cap

Sursă foto: twitter.com/lfc

Liverpool a pus capat seriei de 30 de meciuri fara infrangere pentru cei de la Manchester City, echipa care conduce autoritar in clasamentul din Premier League.

O victorie spectaculoasa, cu 4-3, obtinuta de “cormorani” dupa o repriza secunda fabuloasa in care au marcat de trei ori in mai putin de zece minute.

Finalul n-a fost insa lipsit de emotii pentru gazde, dupa ce City a marcat doua goluri in ultimele opt minute. Luata cu asalt de “cetateni”, Liverpool s-a aparat eroic si a tinut cu dintii de avantajul minim inregistrat pe tabela.

Astfel, Manchester City ramane fara victorie pe terenul lui Liverpool din 2003 si incaseaza pentru prima data in acest sezon mai mult de doua goluri intr-un meci de campionat.

De 364 de zile Manchester City nu mai incasase patru goluri intr-un meci contra unei echipe din Anglia. Pe 15 ianuarie 2017 “cetatenii” incasau un 0-4 de la Everton.

Klopp devine primul antrenor a carui echipa inscrie patru goluri unei formatii pregatita de Guardiola, dupa ce in 2013 Borussia Dortmund administra un 4-2 celor de la Bayern Munchen in Supercupa Germaniei.

Inceputul meciului a fost unul ideal pentru Liverpool, cu gol marcat de Oxlade-Chamberlain inca din minutul 9.

Manchester City, liderul autoritar din Premier League, a egalat cu cinci minute inaintea pauzei prin Sane, jucator care a punctat cu un sut din interiorul careului.

“Cetatenii” aveau sa rateze prima ocazie a partii secunde, in minutul 50, cand lovitura de cap a lui Otamendi intalnea transversala.

Au urmat minute de fotbal euforic pentru Liverpool, echipa care a marcat de trei ori in mai putin de zece minute.

Mai intai Firmino a inscris pentru 2-1 cu o scarita spectaculoasa peste Ederson. Pentru Firmino acesta a fost al 40-lea gol marcat in tricoul lui Liverpool in toate competitiile si al treilea in poarta lui Manchester City.

“Cormoranii” au continuat iuresul la poarta lui City si bara s-a opus golului la sutul lui Mane din minutul 61, insa dupa doar cateva zeci de secunde acelasi jucator senegalez arunca Anfield Road in aer cu un super sut la vinclu din afara careului. O executie cu exteriorul care nu i-a lasat nicio sansa portarului advers.

Liverpool a inscris si golul patru prin egipteanul Salah, jucator care a profitat de o degajare gresita a portarului Ederson si l-a executat pe acesta cu un lob senzational de la aproximativ 40 de metri. Egipteanul dorit de Real Madrid ajunge sa fie implicat in 24 de goluri marcate de Liverpool in 22 de partide in campionat. Salah are 18 goluri si alte sase pase decisive in acest sezon. Doar Harry Kane de la Tottenham are mai multe goluri marcate decat Salah in aceasta editie de Premier League (20).

Cu sase minute inaintea finalului oaspetii reduceau din diferenta prin Bernardo Silva cu un sut din interiorul careului. In primul minut al celor patru suplimentare aratate de la margine Gundogan a impins mingea in poarta cu un sut din vole. Astfel, scorul se strangea la 4-3 si City s-a napustat asupra careului gazdelor.

La ultima faza a meciului, o lovitura libera executata de belgianul De Bruyne din partea dreapta, mingea a ajuns la Aguero si acesta a reluat cu capul in plasa laterala. Fusese insa offside la atacantul argentinian.



Manchester City invinsa dupa 30 de meciuri. Liverpool i-a dat cu terenul in cap