Premier League

Liverpool – Everton, meciul zilei in Premier League

Sursă foto: https://twitter.com/LFC/

Indiferent de pozitia ocupata in clasament rivalitatea dintre Liverpool si Everton atinge cote uriase de fiecare data.

Vedeti aici cotele oferite de BETANO pentru Merseyside derby

Acum, mai mult ca oricand, cele doua formatii vor lupta pentru cele trei puncte fiind vecine de clasament. Liverpool ocupa locul 6 cu trei puncte in fata celor de la Everton.

Liverpool are trei infrangeri la rand in campionat, dar si-a refacut moralul invingand pe Leipzig in optimile Champions League (2-0). De cealalta parte, Everton are doua infrangeri la rand in Premier League, fiind invinsa de Fulham (2-0) si Manchester City (3-1) ambele meciuri pe teren propriu.

“Cormoranii” au marcat primul gol in ultimele noua confruntari cu Everton gazduite de Anfield Road. Liverpool a castigat sapte din ultimele zece meciuri pe teren propriu cu rivala locala.

Cele doua echipe au remizat, scor 2-2, la ultima aparitie in derby-ul Merseyside, in octombrie 2020. Sadio Mane si Mohamed Salah au marcat pentru Liverpool, in timp ce golurile lui Everton au fost reusite de Michael Keane si Dominic Calvert-Lewin.

Liverpool este neinvinsa de 20 de meciuri in fata lui Everton, interval in care a obtinut opt victorii si 12 remize, cu golaveraj 35-15. Everton n-a mai castigat in fata rivalei locale din octombrie 2010.

Pe teren propriu in actualul sezon echipa pregatita de Jurgen Klopp are sapte victorii, doua remize si trei infrangeri. Nicio victorie pentru Liverpool in ultimele cinci meciuri pe teren propriu, interval in care a obtinut doua remize si a pierdut de trei ori.

Everton are o serie de sapte meciuri fara infrangere in deplasare, obtinand cinci victorii si doua remize. De la o confruntare cu Newcastle United in noiembrie 2020 n-au mai pierdut jucatorii pregatiti de Carlo Ancelotti.



Liverpool – Everton, meciul zilei in Premier League