Premier League

Incepe noul sezon de Premier League cu Haaland in prim plan. Cine transmite competitia in Romania

Sursă foto: https://twitter.com/premierleague/

Premier League porneste la drum, vineri seara, cu un nou sezon care se anunta cel putin la fel de electrizant ca precedentul in ceea ce priveste lupta pentru suprematie.

Considerat de departe cel mai puternic dintre cele cinci campionate din Europa, Premier League pleaca la drum cu duelul Crystal Palace - Arsenal (22:00).

"Tunarii" s-au intarit serios peste vara prin aducerea lui Gabriel Jesus si Oleksandr Zinchenko, ambii de la campioana Manchester City.

De la Arsenal au plecat Matteo Guendouzi (Marseille), Dinos Mavropanos (Stuttgart), Daniel Ballard (Sunderland) si Bernd Leno (Fulham).

Arsenal vrea sa faca pasul spre topul patru sezonul acesta, dupa ce stagiunea precedenta a incheiat pe locul cinci.

Crystal Palace a incheiat sezonul precedent pe locul 12 si a ajuns pana in semifinalele Cupei Angliei.

Si in acest an toate privirile vor fi atintite spre duelul la varf intre Manchester City, campioana de patru ori in ultimii cinci ani, si Liverpool.

"Cetatenii" s-au intarit prin aducerea norvegianului Erling Haaland, jucator care si-a depus deja candidatura la titlul de golgeter in Premier League.

Lotul pregatit de Pep Guardiola a mai fost intarit cu mijlocasul Kalvin Phillips (Leeds United), atacantul Julian Alvarez (River Plate) si portarul Stefan Ortega (Arminia Bielefeld).

La capitolul plecari City s-a despartit de trei jucatori importanti, Raheem Sterling (Chelsea), Gabriel Jesus (Arsenal) si Oleksandr Zinchenko (Arsenal).

Liverpool si-a pierdut unul dintre golgeteri, pe Sadio Mane plecat la Bayern Munchen, dar pe Anfield a ajuns sange proaspat. Este vorba de Darwin Nunez de la Benfica, jucator care in presezon a aratat o forma promitatoare.

Clasata a treia la finalul sezonului precedent la 19 puncte de campioana City, Chelsea i-a adus pe Raheem Sterling (Manchester City), Kalidou Koulibaly (Napoli), Omari Hutchinson (Arsenal), Eddie Beach (Southampton) si Carney Chukwuemeka (Aston Villa) in tentativa de a umple aceasta diferenta uriasa.

Londonezii s-au despartit de Andreas Christensen (Barcelona), Antonio Rudiger (Real Madrid), Jake Clarke-Salter (QPR) si Danny Drinkwater.

Pentru Chelsea va fi primul sezon complet din era post Abramovici in Premier League.

Din acest sezon Premier League se vede in Romania la Digisport. In ultimii ani fusese transmis de Eurosport.

Marele semn de intrebare cu privire la noul sezon este reprezentat de capacitatea lui Erik ten Hag de a face din Manchester United din nou o super putere in Premier League dupa dezamagitorul sezon precedent incheiat pe sase.

Cu o campanie de achizitii pana acum modesta, United mizeaza mai mult pe forta grupului. Au venit la echipa Lisandro Martinez (Ajax), Tyrell Malacia (Feyenoord), Christian Eriksen (liber de contract).

Andreas Pereira (Fulham), Jesse Lingard (liber), Paul Pogba (Juventus), Nemanja Matic (liber), Juan Mata (liber), Edinson Cavani (liber) au ingrosat randul plecarilor de pe Old Trafford.

Nottingham Forrest reprezinta pata de culoare in noul sezon, dupa ce a reusit promovarea la capatul unei asteptari de 23 de ani.

Fosta campioana a Europei a cheltuit aproape 100 de milioane de lire sterline pentru intarirea lotului, managerul Steve Cooper avand dificila misiune de a o mentine pe Nottingham in elita fotbalului englez.

Taiwo Awoniyi (Union Berlin), Neco Williams (Liverpool), Moussa Niakhate (Mainz),  Omar Richards (Bayern Munich), Lewis O'Brien (Huddersfield), Giulian Biancone (Troyes), Harry Toffolo (Huddersfield), Jesse Lingard (Manchester United) si Wayne Hennessey (Burnley) sunt jucatorii adusi de Nottingham.

Schimbari de regulament pentru sezonul 2022/23

Din acest sezon se va reveni la cinci schimbari de echipe pe meci. O regula adoptata in timpul pandemiei de covid. Cele cinci schimbari pot fi facute in trei ferestre diferite.

La loviturile de la 11 metri portarii trebuie sa mentina un picior pe linia portii.

De asemenea a fost revizuit regulamentul si in ceea ce priveste fazele de offside.

Programul complet al primei etape:

Crystal Palace - Arsenal Londra
Bournemouth - Aston Villa
Everton - Chelsea Londra
Fulham - FC Liverpool
Leeds United - Wolverhampton Wanderers
Leicester City - Brentford
Newcastle United - Nottingham Forest
Tottenham Hotspur - Southampton
Manchester United - Brighton
West Ham United - Manchester City.

Date cheie din noul sezon de Premier League:

13 august, Chelsea - Tottenham
20 august, Manchester United - Liverpool
15 octombrie, Liverpool - Manchester City

Sezonul va fi intrerupt intre 13 noiembrie si 26 decembrie, urmand ca ultima etapa sa se dispute pe 28 mai 2023.



Incepe noul sezon de Premier League cu Haaland in prim plan. Cine transmite competitia in Romania