Premier League

Derby londonez de Boxing Day: Arsenal – Chelsea!

Sursă foto: twitter.com/

A doua zi de Craciun propune in Premier League si duelul londonez dintre Arsenal si Chelsea, doua echipe care lupta pentru obiective total diferite.

Vedeti aici cotele oferite de BETANO pentru Arsenal - Chelsea

Chelsea ocupa locul cinci inaintea duelului de pe Emirates si e la doar doua puncte de pozitia secunda in clasamentul din Premier League.

Arsenal are parte de un sezon mai degraba cenusiu pana acum in competitia.

Doar pozitia a 15-a in clasament pentru “tunari”, acestia avand doar patru victorii si nu mai putin de opt infrangeri pana acum in dreptul lor dupa 14 runde.

Arsenal are al patrulea cel mai slab atac din Premier League, cu doar 12 puncte marcate, adica de trei ori mai putine decat liderul si campioana Liverpool.

“Tunarii” primesc vizita rivalei londoneze fara victorie in ultimele sapte meciuri de campionat, fiind mai aproape de zona retrogradarii decat de primele pozitii cu care si-a rasfatat fanii de-a lungul timpului.

Chelsea a pierdut doua meciuri la rand, cu Everton si Wolves, dar s-a redresat dupa un 3-0 cu West Ham.

Sezonul precedent cei de la Chelsea au plecat victoriosi de pe Emirates, scor 2-1, dupa ce Arsenal a condus pana in minutul 83!

Statistici

Chelsea a pierdut doar doua din ultimele 17 intalniri cu Arsenal in Premier League, adunand in acest interval 9 victorii si 6 remize.

Cele doua infrangeri au fost pe terenul lui Arsenal, 0-3 in septembrie 2016 si 0-2 in ianuarie 2019.

Arsenal n-a pierdut ultimele 12 meciuri de Boxing Day disputate pe teren propriu, obtinand zece victorii si terminand la egalitate in alte doua partide.

Ultima infrangere de Boxing Day pentru tunari pe teren propriu a fost consemnata in 1987 contra lui Nottingham Forrest, scor 0-2.

Echipele probabile

Arsenal: Leno; Holding, Luiz, Gabriel; Bellerin, Ceballos, Xhaka, Tierney; Pepe, Nketiah, Saka.

Chelsea: Mendy; Azpilicueta, Zouma, Silva, Emerson; Kovacic, Kante, Mount; Werner, Abraham, Pulisic.



Derby londonez de Boxing Day: Arsenal – Chelsea!