Ligue 1

Presedinte de club din Franta propune anularea completa a sezonului. Va deveni un model pentru toata lumea?

Sursă foto: https://twitter.com/Lasciencedufoot

In conditiile intreruperii majoritatea campionatelor de fotbal din lume, principala preocupare a oamenilor implicati in fenomen se axeaza pe gasirea unor solutii viabile pentru ducerea la bun sfarsit a intrecerilor.

Cum fotbalul european era oricum obligat de EURO 2020 sa se incheie mai devreme decat in mod normal, asta pentru a permite echipelor nationale sa pregateasca participarea la turneul final, intreruperea cauzata de coronavirus vine sa dea peste cap un program si asa foarte aglomerat.

O solutie vine din partea lui Jean Michel Aulas, carismaticul presedinte al clubului francez Olympique Lyon.

Tinand cont de circumstantele speciale, Aulas propune anularea sezonului din Franta si stergerea acestuia din cartea de istorie.

”Anularea intregului sezon si inceperea unuia nou in august cu fix aceleasi echipe, de la zero, este cea mai buna solutie”, a spus Aulas pentru Le Monde.

Presedintele lui Lyon mai spune ca participarea in cupele europene sezon urmator sa fie facuta pe baza clasamentului din sezonul trecut.

O alta varianta vehicualata ar fi inghetarea clasamentelor la momentul suspendarii meciurilor, insa asa cum admite si presedintele lui Lyon ”aceasta ar putea fi mult mai costisitoare”.



Presedinte de club din Franta propune anularea completa a sezonului. Va deveni un model pentru toata lumea?