Ligue 1

Mbappe si Messi au stins lumina pe Velodrome in Le Classique

Sursă foto: https://twitter.com/Ligue1_ENG

Paris Saint-Germain a plecat cu toate punctele din deplasarea de la Marsilia, unde campioana Frantei s-a impus de o maniere categorica, scor 3-0, in Clasicul Frantei.

In absenta lui Neymar in continuare accidentat, Kylian Mbappe si Lionel Messi au functionat intr-o armonie aproape de perfectiune.

PSG a deschis scorul dupa un contraatac de manual in minutul 25, cu Messi pasandu-i decisiv lui Mbappe in zona centrala. Atacantul francez n-a iertat singur cu portarul in interiorul careului.

Cei doi si-au schimbat rolurile patru minute mai tarziu si Mbappe i-a pasat lui Messi in sase metri pentru o finalizare de antrenament.

La zece minute dupa pauza, in urma unei noi accelerari senzationale, Messi i-a saltat mingea lui Mbappe peste intreaga aparare adversa si acesta a inscris din voleu. Formidabila faza a celor doi jucatori care in decembrie trecut s-au luptat in finala Cupei Mondiale.

In minutul 65, portarul italian Gianluigi Donnarumma s-a remarcat cu o parada de zile mari respingand reluarea cu capul a lui Alexis Sanchez din sase metri.

PSG l-a pierdut in acest meci pe fundasul Presnel Kimpembe, scos pe targa dupa o accidentare grava. Acesta devine incert pentru returul cu Bayern Munchen din optimile Champions League.

In urma acestui rezultat din meciul direct PSG isi mareste la opt puncte avansul din fruntea clasamentului fata de rivala din Marsilia.



Mbappe si Messi au stins lumina pe Velodrome in Le Classique