Liga 3

Razboi ros-albastru in Ghencea! CSA Steaua - FCSB II, meci incheiat la egalitate cu doi eliminati la oaspeti

Sursă foto: facebook.com/csasteaua

Primele doua clasate din a patra serie a Ligii 3 s-au infruntat pe terenul 5 din Complexul Sportiv "Ghencea" in primul meci al anului programat in al treilea esalon.

FINAL CSA Steaua - FCSB II 1-1

Au marcat: Huiban (90+3) / Buziuc (73)
Eliminati: - / Nedelcu (86), Soiledis (90+5)

Un rezultat in urma caruia CSA Steaua ramane pe primul loc al clasamentului din Seria IV, Liga 3, la doua puncte in fata celor de la FCSB II.

Min.90+5 - Cedeaza nervii la marginea terenului. Serban de la FCSB II are ceva de impartit cu oameni de pe banca gazdelor. Daniel Oprita, antrenorul de la CSA Steaua, este eliminat cu rosu direct. Eliminat si grecul Soiledis de la oaspeti, dupa ce a intervenit in apararea coechipierului sau incoltit acolo de stelisti.

Min.90+4 - Ocazie pentru gazde la sutul lui Bajenaru. Mingea se duce putin peste poarta.

Min.90+3 - GOL CSA Steaua. Huiban egaleaza dupa o centrare din corner.

Min.88 - Tirnovanu retine sutul lui Bajenaru din lovitura libera.

Min.86 - Cartonas rosu incasat de Nedelcu, capitanul oaspetilor. Un al doilea galben incasat pentru un fault in marginea careului.

Min.73 - GOL FCSB II. Buziuc, jucator venit de la prima echipa, inscrie cu un sut din marginea careului.

Min.61 - Chipirliu este blocat in extremis de Nicola, jucator intra la pauza pentru FCSB II. Ocazie mare ratata de CSA Steaua.

Min.50 - Prima ocazie a meciului pentru FCSB II la sutul lui Soiledis din afara careului. Musat respinge peste poarta.

16:05 S-a reluat meciul cu o intarziere de cinci minute. Cei de la FCSB II au iesit mai tarziu de la vestiar.

Min.41 - Ocazie in dreptul gazdelor la reluarea lui Enceanu. Mingea s-a dus alaturi.

Min.40 - Serban intervine decisiv si respinge din fata lui Rasdan, jucator scapat cu mingea la picior spre poarta celor de la FCSB II.

Min.36 - Un gol anulat si in dreptul echipei vizitatoare. Nita a primit de la Oaida si a trimis in poarta dintr-un offside evident.

Min.24 - Patrunde Nsiah si suteaza in forta peste poarta oaspetilor. O noua sansa pentru CSA Steaua.

Min.13 - Gol anulat celor de la CSA Steaua pentru un fault comis in atac de Barbulescu. Oprita protesteaza pe margine.

Min.11 - Rasdan centreaza din dreapta si Chipirliu trimite cu capul putin pe langa poarta din sase metri. Ocazie mare pentru CSA Steaua!

Min.9 - Pantea de la FCSB II vede primul galben al meciului pentru o intrare cu talpa asupra lui Pacionel, un fost jucator al celor de la FCSB.

15:00 A inceput meciul de pe terenul 5 al Complexului Ghencea.


Echipele de start

CSA Steaua: Mușat - Călințaru, Walace da Silva, Beța, Ilie - Enceanu, Bărbulescu - Răsdan, Chipirliu, Pacionel - Nsiah. Antrenor: Daniel Oprita.

FCSB 2: Târnovanu - Pantea, Nedelcu, Soiledis, Șerban - Simion, Șut, Oaidă - Niță, Buziuc, Octavian Popescu. Antrenor: Bogdan Vintila.

Pe acelasi subiect:
Becali despre meciul cu CSA: "Am dat jucatori sa-i facem de ras"


CSA Steaua conduce in clasament cu un avans de doua puncte in fata echipei secunde a clubului FCSB.

Doua entitati rivale care isi disputa in instantele de judecata din Romania numele si brandul "Steaua Bucuresti".

Pana acum la tribunal si pe teren au avut castig de cauza cei de la CSA Steaua Bucuresti, echipa care a obtinut drept asupra palmaresului dintre 1947 si 2003.

In realitate, fanii ros-albastrii sunt impartiti intre cele doua echipe. Mai multe factiuni din Peluza Nord au decis sa sustina FCSB, echipa din Liga 1, in timp ce Peluza Sud a mers inca de la inceput alaturi de proiectul CSA Steaua.

O echipa aparuta in 2017 odata cu reinfiintarea sectiei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei "Steaua" si care a inceput din Liga a 4-a dupa transferul unui lot intreg de jucatori de la Regal Bucuresti.

CSA Steaua a ratat promovarea in al treilea esalon doi ani la rand, mai intai in fata celor de la Academica Rapid (n.a. - actuala Fotbal Club Rapid din Liga 2) si apoi in fata celor de la Carmen Bucuresti, echipa cu rezonanta istorica dar care dupa ce a incurcat echipa din Ghencea a ratat promovarea in Liga 3.

La finalul sezonului 2019/2020, in plina pandemie de coronavirus, CSA Steaua promova din a treia incercare in Liga 3 dupa un baraj in trei cu Argesul Mihailesti si Baraganul Ciulnita.

Antrenata de Daniel Oprita, fost jucator la adevarata Steaua Bucuresti, CSA Steaua a dominat turul de campionat in seria a IV-a din Liga 3, obtinand opt victorii si doua remize in cele zece meciuri disputate.

FCSB 2 este echipa secunda a gruparii patronate de Gigi Becali, o formatie pregatita de Bogdan Arges Vintila si care ocupa locul secund, la doua puncte in urma celor de la CSA Steaua.

La echipa cu baza in Berceni evolueaza mai multi jucatori care fac parte si din lotul primei echipe, printre acestia regasindu-i pe Dragos Nedelcu, Octavian Popescu, Razvan Oaida sau Alexandru Buziuc.

Cu cel mai bun atac din serie (26 goluri), FCSB 2 reprezinta principala adversara pentru CSA Steaua in lupta pentru promovare. Si nu pentru ca FCSB 2 ar vrea sa evolueze in Liga 2, ci din dorinta declarata a patronului Gigi Becali de a-i incurca pe cei de la CSA Steaua in lupta pentru promovare.

In tur, pe 19 septembrie, CSA Steaua a invins FCSB 2 la baza ARCOM din Berceni, cu 2-1, dupa ce gazdele deschisesera scorul. O victorie obtinuta in extremis in secventele de final si care acum face diferenta in clasament.



Razboi ros-albastru in Ghencea! CSA Steaua - FCSB II, meci incheiat la egalitate cu doi eliminati la oaspeti