Liga 2

Miercuri are loc tragerea la sorti a meciurilor din playoff-ul Ligii 2

Programul ultimei părți a sezonului va fi stabilit printr-o tragere la sorți programată miercuri, 17 iunie, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului, anunta FRF.ro

Prin decizia Comitetului de Urgenţă al FRF din 14 mai 2020, care a fost validată în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 27 mai 2020, s-a decis ca sezonul 2019-2020 al competiţiei Liga 2 să se încheie cu un play-off între primele şase clasate la momentul întreruperii cauzate de pandemia COVID-19.

Astfel, cele 6 cluburi – singurele care au solicitat licența pentru participarea în Liga 1 în sezonul 2020-2021, astfel încât integritatea sportivă să nu aibă de suferit – vor disputa un play-off constând în 5 etape (o singură manșă), cu mențiunea că echipele de pe primele trei poziții vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu.

Clasamentul va fi actualizat cu rezultatele din aceste ultime 5 runde în urma înjumătățirii punctelor acumulate până la data de 16 martie 2020.

Echipele clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga 1, în timp ce formația de pe poziția a treia va disputa cu joc de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1.

Astfel, în prima rundă se vor stabili numerele de ordine pentru echipele AFC UTA Arad, CS Mioveni şi AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele, motiv pentru care se vor introduce în urnă bilele cu numerele 1, 2 şi 3.

În a doua rundă vor participa celelalte trei echipe rămase: ACS Campionii Fotbal Club Argeş, FC Petrolul Ploieşti şi Fotbal Club Rapid, pentru care se vor folosi bilele numerotate de la 4 la 6.

Punctajul cu care cele şase echipe vor intra în play-off va fi următorul:

    AFC UTA Arad 25 de puncte
    CS Mioveni 20 de puncte*
    AFC Turris-Oltul 20 de puncte*
    Campionii FC Argeş 19 puncte
    FC Petrolul 19 puncte
    Fotbal Club Rapid 19 puncte*



Miercuri are loc tragerea la sorti a meciurilor din playoff-ul Ligii 2