Liga 2

Liga 2: Datele oficiale pentru sezonul 2015-2016

Federatia Romana de Fotbal a anuntat calendarul oficial pentru Liga 2 in urma sedintei Comitetului Executiv programat pe 20 august.

Conform sistemului competitional intrat in vigoare, prima parte a campionatului va consta intr-un sezon regulat cu doua serii a cate 14 echipe. Prima runda este programata pe 29 august, in 2015 urmand a se disputa un total de 18 etape, dintre care trei vor fi intermediare, informeaza site-ul FRF.ro

Sezonul regulat se va relua pe 27 februarie anul viitor, cu etapa a sasea a returului, aceasta faza a competitiei terminandu-se cu runda din 2 aprilie. In acest interval au fost incluse alte trei intermediare, o a patra fiind programata in faza turneelor de play-off / play-out.

Campionatul se va relua pe 9 aprilie cu doar 12 echipe in fiecare serie, sase in play-off si sase in play-out, ca urmare a retrogradarii directe a ocupantelor locurilor 13 si 14 din clasamentul final al sezonului regulat.

Ultima etapa a Ligii 2 va avea loc pe 4 iunie, dupa care vor urma jocurile de baraj pentru stabilirea ultimelor echipe care vor parasi acest esalon. Pe 8 si pe 11 iunie vor avea loc cele doua manse ale duelurilor dintre ocupantele din fiecare serie ale locurilor 9 - pentru evitarea retrogradarii si locurilor 2 - pentru stabilirea echipei care va participa la barajul pentru promovarea in Liga I.

Castigatoarea acestei ultime duble va juca pe 18 iunie un meci, intr-o singura mansa, cu ocupanta locului 12 din primul esalon, pentru a se decide ocupanta ultimului loc liber din sezonul 2016-2017 al Ligii I.



Liga 2: Datele oficiale pentru sezonul 2015-2016