Liga 1

Sandu si Dragomir, achitati in dosarul dezafilierii FC Universitatea Craiova

Curtea de Apel Bucuresti a dat joi verdictul in dosarul dezafilierii FC Universitatii Craiova.

In jurul pranzului a fost asteptata decizia definitiva si irevocabila a magistratilor in acest dosar care ii are in lumina reflectoarelor pe Mircea Sandu, fostul presedinte al FRF, si pe Dumitru Dragomir, fostul presedinte al LPF.

Sentinta a fost pronuntata in sedinta publica aproape de ora 14:00, iar Sandu si Dragomir au fost achitati de toate capetele de acuzare formulate impotriva lor. In plus, nu exista niciun prejudiciu in acest caz, FRF si LPF fiind de asemenea achitate.

In acelasi timp, instanta a dispus pastrarea sechestrului asigurator pe bunurile lui Sandu si Dragomir atata vreme cat Adrian Mititelu are dreptul de intenta proces in civil in termen de 30 de zile de la pronuntarea sentintei din 15 iunie.

Cei doi riscau ani grei de inchisoare daca ar fi fost gasiti vinovati de abuz in serviciu in acest dosar. La prima instanta, Tribunalul Bucuresti, cei doi au primit cate trei ani de inchisoare cu suspendare. Sandu si Dragomir au facut recurs pledand pentru nevinovatia lor, dar in acelasi timp a existat un recurs si din partea procurorilor. Acestia au cerut la Curtea de Apel majorarea pedepselor pana la 9 ani de inchisoare pentru Sandu si Dragomir.

In plus, Adrian Mititelu, patronul FC Universitatea Craiova, a solicitat instantei despagubiri de sute de milioane de euro.

Dupa ultimele informatii in aceasta zi vom cunoaste verdictul final si nu vom avea parte de o noua amanare.

Niciunul dintre cei implicati nu s-a prezentat joi la instanta.



Sandu si Dragomir, achitati in dosarul dezafilierii FC Universitatea Craiova