Liga 1

Viitorul urca pe primul loc dupa victoria cu Chindia

Sursă foto: https://www.facebook.com/viitorulfc/

Etapa a 15-a din Liga 1 a debutat, vineri seara, cu meciul de la Ovidiu dintre Viitorul si Chindia Targoviste, partida castigata de gazde, cu 2-0.

O victorie pe care jucatorii pregatiti de Gheorghe Hagi au acontat-o inca din prima repriza.

Ganea a deschis scorul in minutul 7 cu un sut din interiorul careului, astfel ca Viitorul si-a facut meciul usor inca de la inceputul partidei. Un gol la care portarul oaspetilor Aioani se va gandi o buna bucata de timp.

Au urmat apoi doua sanse de egalare irosite de Chindia. Mai intai Yameogo a reluat periculos din 16 metri in minutul 11, pentru ca doua minute mai tarziu Liviu Mihai sa ia bara la tinta.

Bara si la cealalta poarta cu Ganea autor al sutului din minutul 18.

Viitorul si-a dublat avantajul in minutul 26 prin Boboc, scor care avea sa fie mentinut pana aproape de finalul partidei.

In partea secunda Chindia a cautat sa revina in meci, dar cea mai mare ocazie a apartinut tot gazdelor la patrunderea lui Ciobanu din minutul 78.

Mingea a fost deviata in corner de Aioani, dar centralul Marcel Barsan n-a vazut atingerea si a dictat eronat repunere din sase metri.

La ultima faza a meciului gazdele au mai punctat o data prin Luis Munteanu. La doar 17 ani, jucatorul care a debutat etapa trecuta a inscris cu un sut din marginea careului stabilind scorul final.

Viitorul acumuleaza 28 de puncte si urca cel putin provizoriu pe primul loc in clasamentul din Liga 1.

CFR Cluj are un punct mai putin si un meci cu Academica Clinceni in care porneste drept mare favorita.

Chindia ramane pe locul 11, cu 16 puncte, pozitie pe care si-o va pastra indiferent de rezultatele acestei etape. Hermannstadt, principala urmaritore, se afla la patru puncte in urma.



Viitorul urca pe primul loc dupa victoria cu Chindia