Liga 1

Viitorul termina sezonul pe locul trei in Liga 1 si are asigurat locul de Europa League

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

Echipa Viitorul Constanta a castigat, sambata seara, in deplasare contra celor de la Craiova, cu 2-1, in ultima etapa a playoff-ului.

Craiova a deschis scorul prin croatul Martic in prima repriza, minutul 15, un gol care insa nu a fost de ajuns pentru a le asigura oltenilor victoria si locul trei de Europa League.

In partea secunda cei de la Viitorul au intors rezultatul la fel cum au facut-o si in prima mansa a semifinalei din Cupa Romaniei.

Mai intai echipa lui Gheorghe Hagi a restabilit egalitatea prin autogolul lui Mihaila la centrarea trimisa in careu de catre De Nooijer pentru Dragus.

Era minutul 70 si la 1-1 Viitorul avea locul trei asigurat.

Nervii gazdelor au cedat si Tiago Ferreira a luat mai devreme drumul vestiarelor pentru un fault grosolan cu talpa pe tibia portarului Cojocaru.

Ramasa in inferioritate numerica pentru ultimul sfert de ora al meciului, Craiova a primit lovitura decisiva in al treilea din cele patru minute suplimentare.

Dragus a pornit cu mingea la picior din propria jumatate de teren si a finalizat contraatacul cu sut la coltul scurt pe langa Pigliacelli.

Viitorul termina pe trei si va juca in primul tur preliminar al Europa League indiferent de rezultatul finalei Cupei Romaniei.

Craiova, locul patru in Liga 1 la finalul sezonului, sta la mana celor de la Viitorul pentru a evolua in cupele europene. Oltenii vor privi Europa League de la televizor, daca Astra Giurgiu va castiga Cupa Romaniei.

Caseta tehnica

Craiova: Pigliacelli - Martic, Ferreira, Acka, Bancu - Mateiu, Fedele (Donkor ’76), Cicâldău - Bărbuţ, Cristea (Fortes ’46), Mihăilă (Baicu ’88). Antrenor: Corneliu Papură;

FC Viitorul: Cojocaru - Boboc, Ţîru, Ghiţă, De Nooijer - Houri, Băluţă (Artean ’66), Vînă (Tîrcoveanu ’57) - Hagi, Rivaldinho (Mladen ’82), Drăguş. Antrenor: Gheorghe Hagi;

Cartonaşe galbene: Martic ’50, Bancu ’71, Fortes ‘90+4 / Ghiţă ’72, Rivaldinho ‘81;

Cartonaş roşu: Ferreira ‘73;

Arbitru: Marcel Bîrsan.



Viitorul termina sezonul pe locul trei in Liga 1 si are asigurat locul de Europa League