Liga 1

Viitorul sparge gheata cu Steaua pe teren propriu

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Dupa o serie de 11 meciuri pierdute la rand in fata Stelei, echipa Viitorul a obtinut victoria, sambata seara, scor 3-1, in etapa a 2-a din playoff. Un succes prin care formatia pregatita de Gheorghe Hagi se distanteaza la trei puncte in clasament.

Pentru a intelege dimensiunea victoriei celor de la Viitorul, dincolo de miza luptei pentru titlul din Liga 1, trebuie subliniat ca in ultimele sapte meciuri echipa lui Hagi marcase doar doua goluri in ultimele sapte meciuri oficiale cu Steaua si incasase nu mai putin de 16.

Viitorul pierduse pana acum toate cele sase meciuri jucate pe teren propriu si avea o serie incredibila de 11 meciuri pierdute la rand de la acel 5-2 pe Ghencea in mai 2015.

La victoria de sambata seara a contribuit intr-o masura semnificativ si eliminarea pe care Steaua a suferit-o inca din minutul 17, dupa ce fundasul Gabriel Tamas a primit cartonasul rosu direct pentru o talpa neglijenta pusa pe genunchiul lui Purece.

Citește și... Asa am trait Viitorul - Steaua 3-1. Tamas a comis-o din nou

Ovidiu Hategan n-a stat la discutii si l-a trimis pe Tamas la cabine, iar din acel moment Viitorul a fost peste Steaua la toate capitolele.

Pana in acel moment Steaua avusese o sansa timida de a deschide scorul la sutul lui Tanase din minutul 9, cu mingea care a trecut putin peste poarta aparata de Rimniceanu.

In minutul 29 Steaua a trecut din nou pe langa deschiderea scorului in urma unei mingi din corner care l-a cautat pe Momcilovic la bara a doua. Acesta a ratat intalnirea cu balonul si s-a lovit de stalp.

Partea secunda a inceput furibund cu golul marcat de Coman in secunda 57. Centrare de pe dreapta, Enache si Balasa trec pe sub minge si il lasa pe atacantul advers unu la unu cu Nita in doar cativa metri. O simpla formalitate pentru cel mai promitator jucator din actuala echipa a Viitorului.

Un gol care i-a zdruncinat serios pe stelisti, iar liderul Ligii 1 a mai incasat alte doua goluri aratand mari slabiciuni in aparare.

Morar a facut 2-0 in minutul 57 dintr-un unghi aproape imposibil paralel cu linia portii, pentru ca scorul sa fie ridicat la 3-0 de Casap cu un sut din afara careului. Mingea i-a trecut practic prin maini lui Nita, portar recent convocat la echipa nationala.

Steaua a redus din diferenta prin Alibec cu zece minute inaintea finalului, capitanul stelist transformand in gol o lovitura libera de la marginea careului.



Viitorul sparge gheata cu Steaua pe teren propriu