Liga 1

Viitorul scoate nesperat un punct cu Steaua

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Dupa un meci dominat autoritar de Steaua, echipa care a ratat ocazii cat pentru un campionat intreg si a avut doua bare, Viitorul a obtinut in extremis un punct si pastreaza suspansul in lupta pentru titlu dupa 1-1 pe Arena Nationala.

Mihai Pintilii a deschis scorul pentru Steaua in finalul primei reprize, dupa ce echipa gazda a ratat incredibil numeroase ocazii si avusese inclusiv o bara prin Alibec.

In partea secunda Gheorghe Hagi a mutat inspirat cu George Tucudean in locul lui Aurealin Chitu si fostul stelist a adus egalarea dupa o lovitura libera banala de la centrul terenului.

Steaua s-a aruncat in atac si a irosit alte doua uriase ocazii de a marca, prin Gnohere si Balasa, acesta din urma chiar la ultima faza a meciului.

Viitorul a incheiat meciul cu un jucator in minus dupa ce Hodorogea s-a accidentat la glezna dupa golul lui Tucudean in momentul in care celebra reusita alaturi de ceilalti coechipieri ai sai.

In clasament se pastreaza diferenta de trei puncte intre Steaua si Viitorul. 

La meci au asistat 18.027 spectatori, un adevarat record daca ne gandim la dezolantele tribune goale vazute in Liga 1.

Ratari monumentale pentru Steaua

Steaua si-a aratat intentiile ofensive inca de la prima actiune a meciului. Pleasca urca pe dreapta, centreaza in careu pentru Tanase, minge ajunge la Alibec si acesta reia acrobatic pe spate. Blocheaza Rimniceanu cu prima dintr-o lunga serie de interventii decisive.

Minutul 11 aduce a doua ocazie pentru Steaua. Alibec se demarcat in partea stanga a careului si rateaza de putin poarta cu un sut spre coltul lung.

Trei minute mai tarziu acelasi Alibec reia violent in bara dupa ce scapase singur spre poarta.

Steaua a continuat sa o sufoce pe Viitorul si in minutul 27 a venit randul lui Enache sa rateze dintr-o pozitie favorabila. Acesta l-a depasit pana si pe Rimniceanu, dar a aparut providential Tiru respingand de pe linia portii.

Deschiderea scorului a venit mai mult decat firesc cu cinci minute inaintea pauzei, cand Pintilii a transformat in gol centrarea lui Boldrin, dupa ce s-a infiltrat pe langa Benzar, capitanul oaspetilor.

Alte doua ocazii avea sa rateze Steaua pana la pauza in minutele ramase, prin Boldrin cu o scarita care n-a prins poarta goala si Enache, sut in bratele lui Rimniceanu la patrunderea lui Momcilovic.

La patru minute dupa pauza Steaua a mai avut o bara la sutul lui Ovidiu Popescu dupa o actiune in mare viteza.

Cea mai mare ocazie a celor de la Viitorul a venit in minutul 57 la sutul lui Chitu respins in corner de Nita.

La cealalta poarta Rimniceanu a facut minuni in minutul 62, cand a scos in extremis cu o mana in corner sutul lui Popescu la o faza de toata frumusetea pornita de la Alibec cu pasa printre pentru urcarea lui Momcilovic.

Ocaziile steliste s-au razbunat si Tucudean, jucator intrat pe teren de doar trei minute, a egalat in minutul 73 dintr-o pasa a lui Morar.

Steaua a fortat prin introducerea lui Gnohere, insa nici acesta nu a aratat mai multa luciditate la finalizare ratand doua mari ocazii. Prima in minutul 78, cand Rimniceanu a scos peste bara o lovitura de cap si mai apoi in minutul 87 cand singur din sase metri nu a prins poarta la centrarea lui Tanase cu exteriorul.

Balasa a ratat ultima ocazie a Stelei in prelungiri sutand peste poarta din centrul careului.

Caseta tehnica

Steaua: Niţă - Pleaşcă (Tamaş '81), Bălaşa, Moke, Momcilovici - Pintilii, Ov. Popescu (Gnohere '76) - Enache (De Amorim '60), Boldrin, Tănase - Alibec. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Viitorul: Rîmniceanu - Hodorogea, Ţâru, Boli, Cr. Ganea - Benzar, N. Roşu, Vînă - Purece (Casap '55), Chiţu (Ţucudean '70), Fl. Coman (Morar '70). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonaşe galbene: Moke '23, Enache '48, Pintilii '73, Gnohere '89 / Hodorogea '32, Cr. Ganea '41, N. Roşu '66, Benzar '73, Rîmniceanu '90+3

Arbitri: Radu Petrescu - Sebastian Eugen Gheorghe, Ciprian Florin Danşa - Sebastian Colţescu



Viitorul scoate nesperat un punct cu Steaua