Liga 1

Viitorul obtine o victorie importanta pe terenul lui CFR Cluj

Viitorul lui Gica Hagi a reusit sa puna mana pe toate cele 3 puncte puse in joc in deplasarea de la Cluj, 2-1 cu CFR, desi arbitrajul brigazii conduse de pitesteanul Catalin Popa nu a fost unul care sa corespunda rigorilor primei ligi. Formatia oaspete a avut doua goluri perfect valabile, insa anulate de asistentii Stelian Slabu si Alexandru Voda. Daca greseala primului a fost acoperita de Razvan Marin, aflat la prima reusita in Liga 1, Alexandru Voda a ramas pe constiinta cu un gol "furat" fostului stelist Banel Nicolita. CFR Cluj a evoluat in inferioritate numerica din minutul 58.

Prima ocazie a confruntarii de pe "Dr. Constantin Radulescu" din Cluj a venit pe fondul unui fault comis de Catalin Carp asupra lui Banel Nicolita. Mitrea (19) a trimis puternic de la aproximativ 25 de metri, remarcandu-l pe Minca. Portarul gazdelor s-a aruncat la radacina barei si a acordat corner.

Urmatorul atac important al ceferistilor putea furniza deschiderea scorului, dupa ce francezul Tade a reluat putin pe langa vinclu o minge centrata excelent de pe dreapta de Jakolis.

In minutul 26, echipa lui Eugen Trica a pacatuit din nou la o faza fixa a adversarului. Al 7-lea gol primit de clujeni de aceasta maniera. Banel Nicolita a executat la semiinaltime o lovitura de colt, Tanase a aparut la prima bara si a deviat perfect pentru Henrique, care si-a trecut in cont cu aceasta ocazie prima reusita in tricoul fostei campioane a Romaniei.

Finalul primei reprize a adus cate un gol de fiecare echipa. Cu cinci minute inainte de pauza, Chanturia a egalat printr-un sut din lovitura libera, cu largul concurs al portarului Albut.

In minutul 41, Florin Tanase a scapat singur spre poarta, a tras de doua ori in bara, iar Razvan Marin a venit bine pe respingere si a readus-o pe Viitorul in avantaj. 

Golul ar fi trebuit sa ii apartina lui Tanase, insa asistentul Stelian Slabu nu a observat cu mingea trimisa de mijlocasul Viitorului a trecut mult in spatele liniei portii.

Misiunea CFR-ului s-a complicat vizibil in repriza secunda, dupa ce Catalin Carp (58) a primit al doilea cartonas galben pentru o duritate la mijlocul terenului.

Zece minute mai tarziu, Florin Tanase l-a scos din sarite pe Gica Hagi cu o ratare din doar cativa metri, singur cu experimentatul Mihai Minca.

Banel nu a fost mai inspirat, ratand la randul sau in situatie de unu cu portarul CFR-ului. Alexandru Voda, cel de-al doilea asistent al meciului, i-a refuzat golul Viitorului in conditiile in care Jakolis respinsese din spatele liniei balonul expediat de fostul stelist. De data aceasta, insa, nu a mai aparut Razvan Marin pentru a repara greseala tusierului.

Paun putea restabili egalitatea la capatul unei pase de calitate primite de la Tade. Mijlocasul CFR-ului insa, scapat singur in careul advers, a reluat peste transversala.

CFR: Minca - Jakolis, Larie (Szilard 59), Ene, Camora - Carp, Muniru (Muniru 77) - Jazvic (T. Lopes 67), Paun, Chanturia - Tade
Rezerve: Amadio, Lopes, Szilard Veres, Negrut, Kereki, Petrus, Cublesan

VIITORUL: Albut - Hodorogea, Tiru, Mamele, Mitrea - Benzar, Daminuta, Marin (C. Munteanu 90+2) - Nicolita, Henrique (Bonilla 75), Tanase (Mitrita 74)
Rezerve: Buzbuchi, Manea, Putanu, Munteanu, Gavra, Bonilla, Mitrita

Arbitru: Catalin Popa (Pitesti)

Cartonase galbene: Carp 18, Jazvic 57, Camora 77/ B. Mitrea 45+1, Hodorogea 50, R. Marin 58, B. Tiru 70, Mitrita 85

Cartonase rosii: Carp 58

Stadion: Dr. Constantin Radulescu (Cluj-Napoca)



Viitorul obtine o victorie importanta pe terenul lui CFR Cluj