Liga 1

Viitorul invinge Astra si consolideaza locul patru in clasament

Sursă foto: facebook.com/AcademiaHagi

Campioana Viitorul Constanta s-a impus, cu 2-0, duminica seara, in deplasare cu Astra Giurgiu, intr-o partida din etapa a 3-a din playoff.

Echipa lui Gheorghe Hagi a dominat inceputul meciului si aceasta s-a vazut pe tabela de marcaj prin autogolul lui Urko Vera dupa o lovitura de la coltul terenului.

Mingea centrata din corner a fost deviata de Ghita si Urko Vera a trimis nefericit in propria poarta.

Golul oaspetilor a fost anuntat de o ratare a lui Ianis Hagi din lovitura libera, mingea decarului de la Viitorul fiind respins de portarul Iliev.

Primul sut pe poarta al Astrei a venit abia in minutul 33 la mingea trimisa de Balaure si care nu i-a pus nicio problema lui Cojocaru.

Acelasi duel a avut loc in minutul 37, cand Iliev a respins in fata sutul lui Ianis Hagi, iar Dragus nu si-a calculat prea bine pasii irosind o buna sansa din interiorul careului.

Finalul reprizei a fost unul tensionat dupa ce Matei de la Astra a primit doua galbene la aceeasi faza, ambele pentru proteste la adresa arbitrului.

In minutul 60 Viitorul a trecut pe langa 2-0 la patrunderea lui Dragus finalizata cu sut pe langa poarta.

Sapte minute mai tarziu gazdele au ratat de putin egalarea la sutul lui Moise din interiorul careului dupa o minge pierduta in atac de Ianis Hagi.

Ocazie monumentala ratata de Astra in minutul 84 prin Abang. Ramas singur cu portarul dupa o minge peste apararea gazdelor, atacantul camerunez a trimis mult peste poarta.

Ianis Hagi avea sa inchida tabela in minutul 90 cu o reluare simpla din cativa metri.

Caseta tehnica

Astra Giurgiu: Iliev - Belu-Iordache, Erico, Polczak, Al. Stan - Seto (Buş '59), Mrzljak  (Dandea '80)- Balaure, Moise, Fl. Matei - Vera (Abang '59). Antrenor: Edward Iordănescu

FC Viitorul: Cojocaru - Mladen, Ghiţă, Ţîru (De Nooijer '70), Cr. Ganea - Ciobanu, Băluţă (Hodorogea '46), Cicâldău - Drăguş, Gavra (Măţan '46), I. Hagi. Antrenor: Gheorghe Hagi

Cartonaşe galbene: Belu '39, Matei '40, '41, Mrzljak '68, Dandea '90 / Băluţă '11, Hagi '20, Drăguş '34, Ţîru '63

Cartonaş roşu: Matei '41

Meciul a fost arbitrat de Marcel Bîrsan.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Viitorul invinge Astra si consolideaza locul patru in clasament