Liga 1

Viitorul incepe in forta noul sezon de Liga 1

Sursă foto: facebook.com/AcademiaHagi

Campioana FC Viitorul a debutat cu o victorie convingatoare in noul sezon de Liga 1. Echipa pregatita de Gheorghe Hagi a trecut fara probleme de Gaz Metan Medias, cu 3-0 (2-0), intr-un meci disputat pe teren propriu la Ovidiu. Meciul a fost live text aici.

Dupa un prim sfert de ora in care a luat pulsul adversarului, Viitorul a ratat prima ocazie de gol in minutul 15 prin Chitu. Acesta a reluat incredibil pe langa poarta o minge pierduta de Danci in preajma propriului careu.

Trei minute mai tarziu cei de la Gaz Metan si-au aratat pentru prima data coltii in atac la un sut al lui Curtean pe langa poarta.

Aceasta avea sa fie de altfel singura sansa de gol intr-o repriza dominata autoritar de Viitorul, formatie care a continuat seria ratarilor prin bara lui Herea din minutul 29.

O ocazie care avea sa prefateze deschiderea scorului din minutul 31, cand Benzar a trimis o pasa peste intreaga defensiva adversa, Chitu a preluat in sase metri si a inscris din a doua incercare.

Dupa alte cinci minute Viitorul modifica tabela din nou prin fundasul stanga Ganea, acesta transformand impecabil o lovitura libera de la peste 25 de metri.

Cristi Pustai a schimbat sistemul la pauza, revenind la un 4-4-2 clasic cu Voicu in locul lui Curtean, insa modificarea nu s-a produs si in jocul echipei din Medias.

Cei care au punctat au fost tot campionii prin Tucudean in minutul 63 cu o lovitura de cap din centrarea lui Benzar, faza la care Busu a ratat complet interventia la o minge in propriul careu.

Buziuc ar fi putut reduce din diferenta in minutul 65 la o patrundere fulgeratoare, insa sutul acestuia a ajuns in plasa laterala.

Dupa golul de 3-0 in jocul celor de la Viitorul a intervenit relaxarea si Gaz Metan a ratat cele mai mari ocazii ale meciului. De fiecare data portarul Rimniceanu a intervenit decisiv, mai intai la sutul lui Danci din lovitura libera, si apoi la o executie din interiorul careului dupa un corner.

Tucudean l-a remarcat la cealalta poarta pe Greab cu un sut in forta, ratare care l-a scos din minti pe Gheorghe Hagi chiar si la 3-0.

Caseta tehnica

FC Viitorul: Rîmniceanu - Boli, Ţîru, M. Constantin, Ganea - Benzar, Nedelcu, Casap (Cicâldău '7)- Chiţu (Lopez '58), Ţucudean, Herea (Băluţă '68). Manager tehnic: Gheorghe Hagi

Gaz Metan Mediaş: Greab - Zderic, Khubuitia, Danci, Buşu - Mitic, Bic (Tîrcoveanu '69) - Sg. Popovici (Buziuc '63), Curtean (Voicu '46), Olaru - Golubovic. Antrenor: Cristian Pustai

Arbitri: Cătălin Popa (centru) - Vasile Marinescu, Valentin Avram (asistenţi); rezervă: Ionuţ Coza.



Viitorul incepe in forta noul sezon de Liga 1