Liga 1

Viitorul critica LPF pentru omologarea rezultatelor din playoff

Sursă foto: facebook.com/AcademiaHagi

Clubul Viitorul a emis un comunicat prin care critica decizia LPF de a trimite spre omologare clasamentul din playoff, in conditiile in care faza playout inca nu s-a incheiat.

“Decizia Ligii Profesioniste de Fotbal de a transmite Comitetului Executiv al FRF, spre aprobare, clasamentul echipelor care au participat în Play-Off fără să aștepte terminarea campionatului este surprinzătoare și în neconcordanță cu dispozițiile regulamantare. Este surpinzătoarea întrucât la primirea unei solicitări din partea altui club a procedat în mod diferit față de anii precedenți și a transmis, spre aprobare, un clasament incomplet al unei competiții care încă se află în desfășurare”, se arata comunicatul celor de la Viitorul.

“Liga Profesionistă de Fotbal organizează Campionatul Național - Liga I din care fac parte 14 echipe și numai după disputarea tuturor jocurilor din Play-Off și Play-Out se termină faza a II-a campionatului. În mod normal, logic, regulamentar, numai după terminarea Play-Out-ului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuia să solicite Comitetului Executiv al FRF, omologarea/aprobarea clasamentului Ligii I”, mai spun cei de la Viitorul.

“Nu suntem intimdați de posibilul demers pe care un alt club dorește să-l urmeze, însă, în ciuda dispozițiilor regulamentare menționate mai sus, nu înțelegem de ce, la solicitarea expresă a unui club și în interesul particular al acestuia, se folosește altă practică față de anii precedenți, în condițiile în care Comitetul Executiv al FRF va aproba numai clasamentul final al competitiei”, isi incheie cei de la Viitorul comunicatul.

Prin omologarea rezultatelor din playoff cei de la Viitorul considera ca Steaua va primi unda verde pentru a contesta la TAS dispozitiile regulamentului din Liga 1.

UEFA a stabilit ca termen limita data de 5 iunie pentru primirea numelor echipelor participante in viitoarea editie a cupelor europene, iar faza playout a campionatului se incheie pe 3-4 iunie.

O omologare a rezultatelor dupa ultima etapa din playout nu le-ar mai lasa celor de la Steaua nicio sansa de a mai contesta castigarea campionatului de catre Viitorul.



Viitorul critica LPF pentru omologarea rezultatelor din playoff