Viitorul Constanta

Viitorul rateaza calificarea in sferturile UEFA Youth League

Sursă foto: twitter.com/fcporto

Echipa Viitorul Constanta a fost invinsa in deplasare de FC Porto, cu 3-0 (0-0), intr-un meci din optimile de finala ale UEFA Youth League, Liga Campionilor rezervata jucatorilor sub 19 ani. Meciul a fost live text aici.

Rezultatul final este unul mincinos dupa aspectul jocului mai ales in prima repriza, cand Porto a avut doar doua suturi spre poarta si Viitorul a dominat autoritar partida.

Cea mai mare ocazie a primei parti a fost ratata de Casap, jucator care a trimis direct pe poarta dintr-o lovitura libera obligandu-l pe portarul Diogo Costa la o interventie providentiala.

Ene a fost aproape sa ramana singur cu portarul in minutul 32, insa Diogo Dalot a strans in centru si l-a blocat in ultimul moment pe atacantul de la Viitorul.

In pofida unei dominari accentuate, cu exceptia ocaziei lui Casap din lovitura libera cei de la Viitorul nu au amenintat poarta adversa.

Echipa lusitana a iesit cu alt plan tactic de la cabine si a sufocat-o pe Viitorul in propria jumatate, iar Tordai s-a opus deschiderii scorului la sutul lui Dalot din afara careului in minutul 54.

Doua minute mai tarziu presiunea tot mai accentuata a gazdelor a dat rezultate si pe tabela, iar Abou a deschis scorul cu un sut printre picioarele unui Tordai iesit fara prea mare siguranta din poarta.

Rui Pedro majora avantajul lui Porto in minutul 70 cu o lovitura de cap peste Tordai, faza la care apararea Viitorului a fost facuta sah mat de minge ridicata de Cassama, capitanul gazdelor, peste intreg pachetul de jucatori din preajma careului.

Intrat in partea secunda, Madi Queta a inchis tabela in minutul 90 cu un sut in forta din 16 metri.

Viitorul a ratat sansa golului de onoare in prelungiri prin Coman. Singur cu portarul acesta a trimis pe langa poarta.

FC Porto va juca in sferturi cu invingatoarea dintre FC Barcelona si Borussia Dortmund.

Pentru Viitorul au evoluat urmatorii jucatori:

Tordai - Capusa, Baluta (Boboc 85'), Gita, Kilyen - Ciobanu, Dumitrescu, Casap - Cicaldau (M.Ene 66'), Ene (Matan 57'), Coman.



Viitorul rateaza calificarea in sferturile UEFA Youth League