Viitorul Constanta

Viitorul obtine prima calificare din istorie in cupele europene

Sursă foto: fcviitorul.ro

Echipa Viitorul Constanta s-a calificat in turul 2 preliminar al Europa League, dupa 0-0 la returul cu echipa luxemburgheza Racing Union. Calificarea a fost transata inca din tur, cand formatia pregatita de Gheorghe Hagi s-a impus, cu 2-0.

In pofida scorului alb, meciul de la Ovidiu nu a fost lipsit de ocazii, cele mai mari fiind ratate de fosta campioana a Romaniei.

Ianis Hagi a deschis balul in minutul 12 cu o ratare singur cu portarul, pentru ca un minut mai tarziu Achim sa reia in bara o minge respinsa in fata de portarul Ruffier dupa sutul aceluias Ianis din lovitura libera.

Intrat la 11 minute dupa pauza, Matan a devenit responsabilul cu ocaziile la Viitorul, acesta ratand trei situatii clare de a marca.

Mai intai, in minutul 67, Matan relua din cadere peste poarta, dupa care un minut mai tarziu Ruffier sa blocheze sutul lui Vodut, si el intrat dupa pauza.

Matan a aparut din nou la finalizare fara succes insa in minutele 79 si 85, la aceasta din urma faza Vodut avand si el sansa de a trimite in poarta.

Din pacate pentru el si Viitorul, Matan a parasit terenul accidentat, practic intr-un picior, dupa un atac tare al unui adversar in zona de la centrul terenului.

Aflata la doar al treilea sezon in cupele europene, Viitorul reuseste prima calificare din istorie intr-un tur superior.

In primul sezon a fost eliminata de Gent dupa 0-5 in deplasare si 0-0 acasa, pentru ca in urma cu un an sa fie scoasa de APOEL Nicosia in turul 3 preliminar al Champions League si trimisa in playoff-ul Europa League unde Viitorul n-a avut nicio sansa cu Salzburg, echipa ajuns ulterior in semifinale.

Pentru Viitorul urmeaza o dubla dificila cu Vitesse Arnhem din Olanda, prima mansa joi de la 18:00 la Ovidiu.

Echipele de start

VIITORUL: Cojocaru - Lima, Tiru, Mladen, De Nooijer - Achim, Baluta, Vina - Hagi, Dragus, Houri;

RACING UNION: Ruffier - Humbert, Mboup, Henrique - Hennetier, Nouidra, Osmanovic, Nakache, Birk - Shala, Da Mota.



Viitorul obtine prima calificare din istorie in cupele europene