Viitorul Constanta

Viitorul fata in fata cu propria istorie la Arnhem

Sursă foto: twitter.com/MijnVitesse

Pentru Viitorul calculele sunt simple inaintea returului cu Vitesse din turul 2 preliminar al Europa League.

Echipa pregatita de Gheorghe Hagi trebuie sa castige pe terenul din Arnhem pentru obtinerea calificarii.

Victorie care ar insemna o premiera pentru Viitorul in cupele europene, adica o calificare obtinuta dupa intoarcerea unui rezultat nefavorabil pe teren propriu.

Vedeti aici cotele oferite de Baumbet pentru Vitesse - Viitorul.

Pana acum, in scurta istorie europeana, cei de la Viitorul au trecut un singur tur de calificare, chiar in aceasta editie a Europa League, depasind pe modesta Racing Union din Luxemburg.

Viitorul a avut-o in mana pe Vitesse la meciul tur si a scapat printre degete o victorie care ar fi oferit mai mult confort la Arnhem pe un teren unde Gheorghe Hagi nu are amintiri prea placute.

Ne amintim de meciul Romaniei cu Portugalia de la EURO 2000, partida care se indrepta spre 0-0 pana la aparitia lui Costinha si golul marcat de acesta in prelungiri.

Ultima echipa romaneasca ajunsa la Arnhem a fost Petrolul Ploiesti, in 2013, “Gazarii” obtinand atunci o victorie cu 2-1 care i-a adus calificarea in playoff-ul Europa League. Ce vremuri pentru fotbalul ploiestean revenit acum in Liga 2 din Romania!

Viitorul se afla deja la al saselea meci oficial disputat in mai putin de o luna, iar la ultima partida de campionat Gheorghe Hagi s-a vazut nevoit sa menajeze mai multi titulari, printre care si pe Ianis Hagi.

Un Ianis care va avea joi seara sansa sa razbune ratarea uriasa pe care a avut-o in meciul tur la scorul de 2-1.

Meciul de pe GelreDome din Arnhem va fi arbitrat de o brigada scotiana, avandu-l la centru pe Kevin Clancy. Cei de la Viitorul trebuie sa fie pusi in garda de stilul britanic de arbitraj, dupa ce am vazut la returul dintre Malmo si CFR cum Deac a fost scos din joc de o intrare dura a unui fundas advers pe care centralul scotian Dallas a lasat-o nesanctionata.



Viitorul fata in fata cu propria istorie la Arnhem