Viitorul Constanta

Viitorul, campioana Romaniei. Titlul se joaca la TAS!

Sursă foto: twitter.com/GolesdeEuropa

La doar opt ani de la infiintarea clubului, Viitorul devine campioana Romaniei si aduce primul titlu din istorie pentru fotbalul constantean. In ultima etapa, Viitorul s-a impus pe teren propriu cu CFR Cluj, scor 1-0 (0-0). Gigi Becali, patronul Stelei, a anuntat ca va contesta la TAS interpretarea regulamentului care acorda titlul celor de la Viitorul la egalitate de puncte cu Steaua.

Viitorul a castigat in ultima etapa, cu 1-0, disputa de pe teren propriu cu CFR Cluj. Unicul gol al meciului a fost inscris de Iancu dintr-o lovitura de la 11 metri in minutul 64.

Echipa lui Gica Hagi a terminat la egalitate de puncte cu Steaua, fiecare cu 44, dar constantenii au avantajul meciurilor directe din playoff fata de Steaua, o victorie si un egal. Steaua pretinde ca departajarea trebuie sa se faca pentru tot campionatul, asa cum se prevede in regulament, acolo unde ros-albastrii au avantaj fata de Viitorul cu doua victorii, un egal si o infrangere.

Meciul Viitorul - CFR

Larie l-a faultat in marginea careului pe Coman, jucator aruncat in lupta de Hagi in minutul 46, iar fostul stelist Iancu a transformat cu un sut pe centrul portii.

Viitorul a suferit teribil pana la momentul golului, cei de la CFR Cluj ratand doua mari ocazii in situatii de unu contra unu cu portarul.

Prima dintre acestea i-a apartinut lui Omrani in minutul 6 la pasa lui Nouvier in spatele liniilor adverse. Rimniceanu a intervenit decisiv si a blocat.

Cei de la CFR au mai avut o ocazie in minutul 21 dupa un sut din lovitura libera respins de acelasi Rimniceanu.

Acelasi Omrani rata de putin intalnirea cu balonul la centrarea lui Nouvier din 33, dupa care Viitorul a replicat prin sutul lui Morar din lovitura libera peste poarta.

Partea secunda a debutat cu o mare ocazie pentru CFR Cluj in debutul partii secunde, Omrani trimitand putin peste poarta o minge centrata din dreapta.

Viitorul a fortat in atac si Deac respingea cu capul de pe linia portii in minutul 50, pentru ca acelasi Omrani sa rateze din nou singur cu portarul Rimniceanu in minutul 55.

Avea sa fie ultima ocazie a meciului pentru CFR, dupa deschiderea scorului in minutul 64 oaspetii apropiindu-se rareori de poarta adversa.

Fluierul final a gasit-o pe Viitorul in prima pozitie si Hagi n-a mai rezistat presiunii mergand direct la vestiare in timp ce jucatorii sai jubilau pe teren impreuna cu suporterii.

Pentru Hagi este al doilea trofeu din istoria de antrenor, dupa Cupa Turciei cucerita cu Galatasaray Istanbul.



Viitorul, campioana Romaniei. Titlul se joaca la TAS!