Viitorul Constanta

Gica Hagi si-a facut stadion. Regele este cel mai pregatit sa infrunte noile norme din Liga 1

Exasperat ca tot trebuie sa se mute cu Viitorul de pe un stadion pe altul, Gica Hagi si-a construit un stadion pe care va putea juca cu echipa in Liga 1, dn sezonul viitor. 

Noua arena se va afla in localitatea Ovidiu (Judetul Constanta) va avea minim 4.500 de locuri si va fi gata in luna mai, a declarat pentru a declarat pentru ziarul „Cuget Liber”, presedintele Academiei de fotbal "Gheorghe Hagi", Paul Peniu. Investitia a fost de 1 milion de euro. 

„Un stadion omologat pentru Liga I a necesitat foarte multe investitii, de la nocturna, la instalatie de incalzire, la minim 4.500 de locuri in tribuna, 30 la suta dintre ele trebuie acoperite, instalatie de sonorizare si monitorizare. Toate acestea duc la o investitie care se apropie de un milion de euro, investitie cu care suntem in curs de desfasurare si pana la sfarsitul lunii mai speram sa terminam. Pana in vara, speram sa reusim sa mai facem 1.200 de locuri si sa aducem instalatia de nocturna de la 800 de lucsi la 1.400 de lucsi si va exista posibilitatea ca spectatorii constanteni care doresc sa vada un meci din Liga I sa faca acest lucru, la stadionul nostru”, a spue Peniu.

Obiectivele lui Hagi sunt ambitioase. Pe langa cresterea jucatorilor din Academie, Hagi doreste sa duca echipa Viitorul II din liga a patra in a treia si apoi mai sus. 

Din ceea ce face, Hagi arata ca are in spate cea mai puternica modalitate din Romania de a aduce si a creste jucatori noi. El va fi probabil cel mai pregatit in momentul in care noile schimbari din Liga 1 vor intra in vigoare, cele care se refera la obligativitatea de a avea in lot, in Liga 1, cel putin doi jucatori crescuti in propriul club, dar si sase adusi de la cluburi nationale. Practic, Hagi va putea aduce jucatori fie din Academie, fie de la Viitorul II, in timp ce altii vor da din colt in colt sa isi gaseasca fotbalisti pentru a indeplini noile norme.

foto: Sportnews.roGica Hagi si-a facut stadion. Regele este cel mai pregatit sa infrunte noile norme din Liga 1