Viitorul Constanta

Bradley de Nooijer, prima reactie dupa jignirile rasiste primite la Craiova

Sursă foto: https://www.facebook.com/viitorulfc/

Fundasul olandez Bradley de Nooijer de la Viitorul a luat, marti, pozitie dupa ce Nicusor Bancu ar fi folosit la adresa sa cuvinte jignitoare cu tenta rasista in timpul meciului Universitatea Craiova - Viitorul.

”Am avut mereu referințe frumoase despre fotbalul românesc în momentul în care am decis să vin la FC Viitorul și am vorbit mereu laudativ despre jucătorii români și despre fotbalul românesc în toate interviurile pe care le-am oferit presei din țara mea natală, Olanda.

”Din păcate, atitudinea ofensatoare, jignitoare, rasistă a lui Nicușor Bancu din acest meci contravine inclusiv fair-play-ului care ar trebui să fie regula de bază a fotbalului.

”Este inacceptabil ca în 2019, într-o țară a Uniunii Europene, să existe un astfel de comportament față de un coleg de joc. Am văzut, din păcate, că nici măcar după ce imaginile surprinse de camerele TV prezintă clar aceste jigniri și comportamentul rasist, xenofob față de mine, jucătorul Craiovei nu are puterea de a-și recunoaște greșeala!

”Acesta este oare comportamentul pe care Bancu și l-ar dori din partea adversarilor dacă ar evolua într-un alt campionat?

”Sunt profund afectat de cele întâmplate și vreau doar să fiu tratat cu respect, cu aceeași măsură ca orice alt jucător care evoluează în campionatul României, indiferent de țara din care provine sau culoarea pielii, iar astfel de lucruri să nu se mai repete”, precizeaza Bradley de Nooijer in comunicatul dat publicitatii.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a sesizat din oficiu in acest caz si urmeaza a da un verdict in privinta lui Nicusor Bancu.



Bradley de Nooijer, prima reactie dupa jignirile rasiste primite la Craiova