Liga 1

Viitorul castiga la Giurgiu dupa un meci nebun cu trei penalty-uri ratate

Sursă foto: facebook.com/AcademiaHagi

Etapa a 3-a din playoff s-a incheiat, luni seara, cu un meci nebun in prima sa repriza intre Astra Giurgiu si Viitorul, partida castigata de constanteni cu 2-1, scor stabilit inca de la pauza.

Cele doua echipe s-au angajat intr-un fotbal total pe parcursul primelor 45 de minute cand, pe langa cele trei goluri, au mai fost si trei lovituri de la 11 metri ratate, dintre care doua in contul oaspetilor.

In urma acestui rezultat Viitorul reface diferenta de trei puncte in clasament fata de principala urmaritoare Steaua in lupta pentru titlu, in timp ce Astra Giurgiu ramane fara victorie, pe locul 5, la zece puncte de lider.

Prima actiune importanta a meciului a apartinut gazdelor, in minutul 5, la o centrare a lui Budescu din stanga pentru aparitia lui Seto la finalizare. Japonezul a ratat de putin poarta.

Viitorul a replicat patru minute mai tarziu prin Chitu, jucator care a irosit sansa deschiderii scorului cu un sut din interiorul careului mult peste poarta.

S-a jucat in continuare fara menajamente, deschis si pe cartea atacului, iar pe acest fond deschiderea scorului din minutul 13 n-a mirat pe nimeni. Chitu s-a demarcat in dreapta si l-a invins pe Ivanov cu un sut dintr-un unghi extrem de inchis.

Dupa alte patru minute acelasi Chitu apare la finalizare dupa un contraatac, dar bulgarul din poarta Astrei s-a opus golului cu o interventie spectaculoasa.

Viitorul avea sa-si dubleze avantajul in minutul 20 printr-un autogol al lui Sapunaru dupa o faza excelent lucrata de tanarul si inventivul Coman in flancul stang. Acesta a patruns pana la limita terenului si a intors mingea care din piciorul lui Sapunaru a intrat in poarta.

Primul penalty pentru Viitorul a fost acordat de centralul Radu Petrescu in minutul 31 la un duel intre Coman si Sapunaru. Chitu a ratat lovitura de la 11 metri, insa chiar si asa Astra a suferit o grea pierdere, Budescu iesind accidentat.

Minutul 36, al doilea penalty pentru Viitorul dupa un fault evident al lui Morais asupra lui Benzar. S-a schimbat executantul, deznodamantul a ramas la fel. Coman a tras si din nou Ivanov a reusit sa respinga!

Impulsionata de cele doua ratari, Astra a iesit la joc si a redus din diferenta prin Florea in minutul 39, chiar jucatorul intrat in locul lui Budescu.

Mai mult decat atat, dupa alte doua minute, gazdele primeau lovitura de la 11 metri la un fault comis de Benzar asupra lui Seto, insa Florea a trimis inexplicabil pe langa poarta.

In partea secunda s-a jucat mult mai prudent si cele doua echipe au cautat sa profite una de slabiciunile celeilalte. Pe acest fond, cea mai mare ocazie a fost ratata de Casap de la Viitorul. Dupa o aruncare de la margine, acesta si-a facut mingea cu capul in careul advers si a ratat de putin poarta cu un sut spectaculos.



Viitorul castiga la Giurgiu dupa un meci nebun cu trei penalty-uri ratate