Liga 1

Viitorul castiga in prelungiri cu Botosani si o califica pe Astra in playoff

Sursă foto: facebook.com/AcademiaHagi/

Campioana Viitorul a pus mana pe toate punctele in meciul de acasa cu FC Botosani, scor 2-1, dupa ce oaspetii au deschis scorul dintr-o lovitura de la 11 metri in debutul meciului. Asa am trait Viitorul - Botosani 2-1.

Roman a obtinut lovitura de pedeapsa in duel cu De Nooijer si tot el a transformat cu sansa, portarul Cojocaru fiind aproape de a bloca sutul de la punctul cu var.

Viitorul a egalat prin Ianis Hagi pana la pauza dupa o actiune personala finalizata cu sut din afara careului.

Hagi a mai avut doua ocazii uriase de gol in partea secunda, cu suturi periculoase pe poarta. Unul din corner si un altul din lovitura libera cu mingea trimisa violent in transversala.

Prelungirile au fost pline de suspans, Viitorul obtinand victoria prin sutul fabulos al lui Ciobanu de la 30 de metri. O minge trimisa aproape de vinclu, dupa ce in faza anterioara cei de la Botosani au ratat prin Axente intr-o faza unu contra unu cu portarul gazdelor, Cojocaru.

Prin acest succes Viitorul a urcat pe locul patru in clasament, dar inca nu este calificata matematic in playoff, unde insa si-a obtinut locul Astra Giurgiu prin jocul rezultatelor.

FC Botosani, 36 puncte, este matematic eliminata din cursa pentru playoff si va juca pentru locurile 7-14 in a doua parte a campionatului.

Calcule pentru playoff, cu trei echipe in lupta pentru doua locuri. Hagi: “Doar in Romania doi e mai mare ca trei”

Caseta tehnica

FC Viitorul: Cojocaru - Mladen, Ţîru, Hodorogea, De Nooijer - Cicâldău (Lima '85), C. Băluţă, Ganea  (Ciobanu '85)- Vână, Hagi (Gavra '90+4), Chiţu. Antrenor: Gheorghe Hagi

FC Botoşani: Cobrea - Dumitraş (Unguruşan '63), Burcă, Miron, Acsinte - Oaidă, Tincu - Roman, Achim, Moruţan (Golofca '46) - Golubovici (Axente '84). Antrenor: Costel Enache

Cartonaşe galbene: Hagi '15, Gavra '90+4 / Golubovici '14, Tincu '45+1, Roman '68, Oaidă '79

Meciul a fost arbitrat de Horaţiu Feşnic.



Viitorul castiga in prelungiri cu Botosani si o califica pe Astra in playoff