Liga 1

Victorie lejera pentru Pandurii la Galati

Pandurii a avut o misiune facila in fata "lanternei rosii" a campionatului, Otelul Galati, reusind sa invinga cu scorul de 2-0 in deplasare. Golurile au inscrise in prima parte de Momcilovic si Mihai Roman, din penalti. Fosta campioana a Romaniei a avut o evolutie modesta, care nu o recomanda ca un adversar de luat in seama pentru Steaua, in jocul programat duminica, in cadrul etapei a XXVII-a a Ligii 1.

Partida de la Galati a inceput cu o ocazie importanta a gazdelor, dupa ce algerianul Hamroun a fost incapabil sa profite eroarea de incepator a lui Gliwa.

Pandurii au raspuns prin Mihai Roman (11), al carui sut a trecut aproape razant cu transversala. La urmatorul atac, Dan Nistor l-a intins pe Abraham cu o executie puternica de la mare distanta.

Sarbul Momcilovic a rupt echilibrul de pe tabela, in minutul 28, printr-o lovitura de cap imparabila din marginea careului mic. Mihai Radut a centrat bine de pe dreapta, iar fundasul gorjenilor a reluat simplu din apropiere, fara marcaj.

Scorul pauzei, 0-2, a fost stabilit de Mihai Roman (41) de la punctul cu var, dupa un fault comis in careu de Sissoko asupra lui Viorel Nicoara.

Dupa reluare, Cordos a fost foarte aproape sa il surprinda neplacut pe Gliwa cu o reluare nefericita din centrul careului. Polonezul a avut noroc, evitand autogolul cu pretul unei lovituri de colt.

In minutul 65, Florin Cernat, angajat in careu, a trimis la o palma de stalpul din stanga lui Gliwa.

Spre final, Elton a vrut sa rupa plasa la capatul unui atac purtat in doi, cu Matulevicius, insa finalizarea brazilianului a lasat de dorit.

Otelul: Abraham - Solomou, Miron, Mahamadou, Milea - Tavares, Cucu (R. Tatar 46) - Gradinaru (L. Iorga 67), Cernat, Hamroun - Tudorie (Yulu Matondo 46) 

Pandurii: Gliwa - Momcilovic, Cordos, Vasiljevic, Ungurusan - Pintilii (Elton 58), Anton - Nicoara, Nistor (Matulevicius 77), Radut - Roman (Eric 72)

Arbitru: Iulian Calin (Stefanesti)

Cartonase galbene: Hamroun 90

Cartonase rosii: -

Stadion: Otelul (Galati)

Spectatori: 1000



Victorie lejera pentru Pandurii la Galati