Liga 1

Victorie chinuita a Vasluiului cu Severin

FC Vaslui a câstigat cu 2-1 meciul de pe teren propriu cu Gaz Metan Severin, gratie unui gol suspect marcat de Ndoye în prelungiri. Scorul a fost deschis de Marius Niculae, dar Moutinho a egalat în minutul 89.

Severinul s-a dus la Vaslui cu gândul clar sa nu primeasca gol. Apararea oaspetilor s-a aglomerat excelent în fata propriului careu si cu ajutorul evolutiei foarte bune a portarului Marinescu a anulat orice sansa de gol a moldovenilor în prima repriza. Vasluiul a atacat nebuneste, a plimbat mingea pe toate partile terenului în jumatatea adversa, însa fundasii Severinului s-au aparat exemplar.

Pâna la pauza, moldovenii au fost sleiti de puteri de atacurile sustinute, în jocul elevilor lui Sumudica facându-si aparitia si oboseala si nervii neputintei pe lânga lipsa de inspiratie.

Repriza a doua a pastrat acelasi scenariu, cu Vasluiul atacând în valuri si cu Severinul aparându-se organizat. Daca în prima jumatate a meciului moldovenii au avut numeroase actiuni în careul advers, dar fara a crea mereu pericol, în partea secunda a întâlnirii emotiile la poarta lui Marinescu au crescut în intensitate.

Marius Niculae a trimis mingea în bara cu capul, din centrarea lui Salageanu, în minutul 54, pentru ca dupa 8 minute Varela sa faca acelasi lucru în fata portii. Marinescu a avut si în a doua parte a meciului interventii fabuloase, dar în minutul 76 s-a recunoscut învins.

Presiunea tot mai accentuata a gazdelor si-a aratat roadele la o faza în care Sburlea a deviat din greseala centrarea lui Milanov, mingea a ajuns cu multa sansa la Marius Niculae, iar acesta a deschis scorul cu sut din apropiere.

Vazându-se învingatoare prea din vreme, formatia lui Sumudica s-a culcat pe-o ureche înainte ca meciul sa se încheie si a fost taxata. Severinul a restabilit egalitatea în minutul 89 la o faza care nu anunta mare lucru. Moutinho a centrat din lovitura libera de la mare distanta, Dandea a sarit pe sub minge în careu si l-a derutat pe Dani Coman, mingea intrând în poarta.

Prelungirile au fost de foc la poarta lui Marinescu, iar în minutul 91 Ndoye a înscris golul victoriei în urma unei faze controversate. Dandea a fost împins de Ndoye în careu, acesta a ramas cu mingea la picior în fata portii si a marcat. Arbitrul a validat golul în ciuda protestelor vehemente ale severinenilor, iar Nicolo Napoli a fost trimis în tribune.



Victorie chinuita a Vasluiului cu Severin