Liga 1

Victor Piturca are din nou probleme cu legea. A fost audiat si retinut de DNA cu propunere de arestare preventiva

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial/

Fostul selectioner Victor Piturca a fost audiat de Directia Nationala Anticoruptie intr-un dosar care vizeaza achizita de masti de protectie in timpul pandemiei de coronavirus si care au ajuns in mai multe spitale militare din tara.

In varsta de 66 de ani, Victor Piturca a fost retinut in cursul zilei de luni si trimis in fata unui complet de judecatori cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, anunta Digi 24.

Potrivit celor de la Euronews, Piturca ar fi fost plasat in arestul Politiei Capitale pana la verdictul instantei.

Procurorii DNA ancheteaza un contract de achizitii incheiat intre Ministerul Apararii Nationalei si o firma al carei unic asociat este Alexandru Piturca, fiul fostului mare fotbalist.

Sursa citata mentioneaza ca Victor Piturca ar fi intervenit prin relatiile sale la MApN pentru ca respectivul contract de achizitii sa ajunga la firma fiului sau.

Este vorba de un contract in valoare de peste 2 milioane de euro, prin care au fost achizitionate 100.000 de masti tip FFP3 si care ulterior au fost distribuite catre Ministerul Sanatatii in plina pandemie.

Ulterior s-a dovedit ca respectivele masti nu erau conforme pentru a putea fi folosite impotriva noului coronavirus.

Nu e prima data cand Victor Piturca are probleme cu legea. In 2013 acesta a fost condamnat cu suspendare in Dosarul Valiza. Acesta a mai fost cercetat ulterior de DNA dupa ce si-a reziliat contractul de selectioner cu FRF.

Inainte de 1989 Piturca a ajuns pentru o scurta perioada de timp in spatele gratiilor, aproximativ doua luni si jumatate, pentru implicare in jocuri de noroc, ilegle in Romania comunista.



Victor Piturca are din nou probleme cu legea. A fost audiat si retinut de DNA cu propunere de arestare preventiva