Liga 1

Vesti bune pentru sportul romanesc. Teste pentru Covid-19 la 5 euro!

Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului, a anuntat ca Guvernul Romaniei a aprobat folosirea testelor rapide pentru sportul romanesc.

Testele rapide reglementate la niveulul Uniunii Europene sunt incomparabil mai ieftine decat cele existente in prezent pe piata.

Costul unui test rapid este de 5 euro.

“Am o veste bună. Lucrăm la modificarea ordinului care reglementează modul de testare a sportivilor din România. În România de curând au fost certificate acele teste ieftine şi rapide care funcţionează în Uniunea Europeană.

“Chiar în aceste momente am modificat şi am trimis la Ministerul Sănătăţii noul ordin care practic dă posibilitatea sportivilor să folosească aceste teste ieftine şi eficiente. Deblocăm astfel şi competiţiile pentru copii şi juniori, pentru că asta era marea problemă, nu îşi permiteau testele PCR”, a declarat Ionut Stroe intr-o conferinta de presa.

Acesta a mai spus ca sportul romanesc a fost pana acum foarte bine organizat in conditiile pandemiei de coroanvirus.

“În acest moment toate loturile naţionale şi olimpice îşi pot desfăşura activitatea. Şi aş putea spune că sportul este unul dintre domeniile foarte bine reglementate când vorbim despre protejarea sănătăţii participanţilor”, a mai spus Stroe.



Vesti bune pentru sportul romanesc. Teste pentru Covid-19 la 5 euro!