Liga 1

Vasluiul schimba prefixul si aspira la locul 1

FC Vaslui a castigat cu 3-0 pe teren propriu meciul cu Gaz Metan si se apropie la doar un punct de Timisoara si doua de Otelul. Toate golurile vasluienilor au fost marcate in prima repriza, de Wesley din penalty, Adailton si Yero Bello. Kuciak a tinut fenomenal poarta inchisa in repriza secunda la marile ocazii ale mediesenilor.
Meciul a inceput extrem de prost pentru ceea ce inseamna spectacol fotbalistic. Mediasul a avut un singur gand inca de la fluierul de start: APARARE! Echipa lui Cristi Pustai nu a dat niciun semn ca ar vrea sa atace, toti jucatorii Mediasului fiind inghesuiti in preajma propriului careu. Prin urmare, Vasluiul n-a reusit sa construiasca, sa combine, sau sa puna in pericol poarta adversa in primul sfert de ora.

Adailton a dat primul semn ca moldovenii au chef de fotbal cu un sut din afara careului, retinut din doua incercari de portarul Plesca. Fotbalul si meciul au inceput insa abia dupa minutul 20. A fost nevoie de o faza cum numai in fotbalul romanesc se mai poate vedea.

Adailton a fost agatat de portarul Plesca in careu si Sebastian Coltescu a indicat imediat punctul cu var. Dupa un schimb de priviri cu asistentul Stelian Slabu, centralul s-a razgandit si a indicat doar corner pentru Vaslui. Asta pentru ca portarul atinsese si mingea cand l-a faultat pe brazilian. Daca in prima faza au protestat mediesenii, acum a fost randul moldovenilor sa sara la scandal. N-a durat decat cateva secunde si Coltescu a indicat din nou penalty pentru Vaslui, jucatorii privind nedumeriti cand la asistent cand la arbitrul de centru, nestiind ce sa creada. Pana la urma a ramas in picioare decizia loviturii de pedeapsa. Wesley Lopes a executat violent pe centru si a deschis scorul, ajungand astfel la cota 10 in acest sezon.

Din acel moment s-a dat drumul si la joc. Si nu oricum, ci cu ardelenii in ofensiva, trupa lui Pustai renuntand total la faza defensiva. Acest lucru nu avea decat sa deschida si mai mult spatiile de patrundere spre poarta lui Plesca. Dupa o mare ocazie a lui Trtovac (29') pentru oaspeti, moldovenii s-au napustit spre poarta adversa, Adailton a reluat senzational cu capul din careu si a facut 2-0. Si aceasta faza a fost cu cantec, mingea trimisa de brazilian cu capul fiind scoasa de Plesca in aer de dincolo de linia portii. Apoi Wesley a sutat pe langa poarta si abia dupa aceea Stelian Slabu a indicat de la margine ca s-a inscris.

Scorul la pauza a fost stabilit in minutul 42, cand Adailton a centrat sutat de pe stanga, Yero Bello a mangaiat mingea cu capul din careu si a trimis-o la paianjen, pentru un 3-0 greu de imaginat in primele minute ale partidei.

Repriza secunda a inceput cu o echipa a Mediasului mult mai determinata. Ardelenii au presat insistent in jumatatea adversa si, mai ales, in preajma careului vasluian, de unde a trimis mai mereu mingi amenintatoare in suprafata de pedeapsa. La 10 minute de la reluare, Dan Roman s-a aflat in fata golului, insa Kuciak a intervenit miraculos la doar doi metri distanta de adversarul sau.

Acelasi Kuciak s-a dovedit inca o data salvatorul moldovenilor la un sut magnific expediat de Taher Bawab din coltul stanga al careului. Mingea se ducea direct la vinclu, dar portarul gazdelor s-a intins si a scos in lateral.

Cu trecerea timpului, Hizo a sunat retragerea prin modificarile facute, vasluienii s-au inchis tot mai bine in aparare si au ridicat un zid defensiv de care oaspetii n-au prea putut trece. Mediesenii s-au trezit astfel in situatia pe care tocmai ei au creat-o in primele 20 de minute ale meciului, cand n-au lasat deloc spatii de patrundere.

Cu toate acestea, ardelenii s-au aflat de cateva ori in fata golului de onoare in minutele de final. Dar Kuciak a avut o evolutie fenomenala, cateva interventii de exceptie facand ca scorul sa ramana nemodificat la suturile lui Hoban si Bawab.

Onlinesport: Irina Maxim


Vasluiul schimba prefixul si aspira la locul 1