Liga 1

Vasluiul s-a chinuit cu lanterna rosie

Sportul Studentesc a pierdut partida de pe teren propriu cu FC Vaslui, scor 0-1, un meci atat de slab cum nici in liga secunda nu se prea vede. Singurul gol al meciului a fost marcat de Yero Bello in minutul 72, dupa ce vasluienii au avut o bara prin Gheorghiu in startul reprizei secunde.
Este o misiune dificila pentru un jurnalist sa faca o cronica a unui meci cum a fost cel dintre Sportul Studentesc si FC Vaslui. Nu doar ca tribunele au fost aproape goale, ceea ce ar fi dat impresia la o prima vedere ca studentii aveau terenul suspendat. Doar o mana de oameni si-au facut simtita prezenta in tribune, acestia fiind suporterii Vasluiului, care au cantat pe tot parcursul meciului. In rest, liniste si pace. Atat in teren cat si la tribuna oficiala, de unde au urmarit meciul Gabi Balint, Marius sumudica, Valeriu Argaseala, Narcis Raducan si Mircea Sandu.

Acestia n-au avut ce vedea pe teren in prima repriza. Ambele echipe s-au inchis ermetic in aparare si au refuzat parca sa joace fotbal. Mai activi au parut moldovenii, Sanmartean fiind cel mai prezent in joc fotbalist al oaspetilor. Insa cele doua porti nu au fost amenintate concret deloc in primele 45 de minute. Putinele suturi expediate spre poarta, ba au trecut pe langa, ba au fost retinute fara emotii de Kuciak sau Niculescu.

Dupa pauza, la vasluieni a intrat Gheorghiu in locul lui Gerlem. Noul intrat a si provocat prima mare ocazie de gol in minutul 48, o ratare cum rar se vede intr-un meci de fotbal. Cu portarul cazut in fata sa, Ghoerghiu a sutat din nici trei metri direct in bara din dreapta a portii Sportului. Apoi meciul a reintrat in ritmul obisnuit, mai bine zis un non-ritm si anti-fotbal.

Au trecut alte 20 de minute de plictiseala maxima pana cand sa se produca a doua faza importanta de poarta. De aceasta data Yero Bello s-a aflat in fata golului, sutul sau din alergare pe contraatac fiind parat exceptional de Niculescu. Mingea a sarit de la portar la Christian Pouga, intrat si el in teren de cateva secunde, insa sutul acestuia a trecut peste poarta.

Prima data cand studentii au amenintat serios poarta moldovenilor a fost in minutul 72, cand Florin Maxim a executat superb pe jos o lovitura libera de la mare distanta, insa Kuciak a retinut pe centrul portii. In acelasi minut s-a produs si deschiderea scorului. La faza urmatoare vasluienii au obtinut un corner, centrarea de la colt l-a gasit excelent pe Yero Bello in careul mic, iar acesta a trimis simplu cu capul in poarta.

Cu 10 minute inainte de expirarea timpului regulamentar de joc, portarul Sportului, Vladimir Niculescu, s-a accidentat la umar si a fost nevoit sa paraseasca terenului, in locul sau fiind trimis intre buturile portii gazdelor, tanarul Viciu, portarul de doar 19 ani al echipei din Regie. Acesta insa nu a avut de lucru pana la fluierul de final al lui Alexandru Deaconu.

Sportul Studentesc: 12. Niculescu (33. Viciu '80) - 29. Farmache, 27. Ratiu, 24. Patriche, 23. Maxim - 19. Cruceru (11. C. Gheorghe '77), 7. Patrascu (30. Irimia '70) - 10. Ferfelea, 28. T. Balan, 20. Varga - 9. Curelea. Antrenor: Florin Tene.

FC Vaslui: 1. Kuciak - 20. Milanov, 3. Papp, 28. Cânu, 17. Balace - 4. Gencev - 18. L. Sanmartean, 80. Wesley (9. Pouga '67), 10. Gerlem (31. Gheorghiu '46) - 14. Adailton (30. R. Costin '34), 25. Bello. Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonase galbene: Papp '42, R. Costin '89.

Arbitri: Alexandru Deaconu (central) - Radu Ghinguleac, Eduard Ungureanu (asistenti) - Teodor Craciunescu (rezerva).

Onlinesport: Irina Maxim


Vasluiul s-a chinuit cu lanterna rosie