Liga 1

Vasile Siman, fost patron la Sportul Studentesc: ”Stiam dinainte cand un meci era blat”

Sursă foto: https://www.facebook.com/SportulStudentesc/

In anii 90 fotbalul romanesc a fost macinat de numeroase partide suspectate de aranjamente, iar Vasile Siman vorbeste acum cu detasare despre acea perioada.

”Stiam dinainte ca un meci era blat, nu trebuia sa-l simt. La mine n-a venit niciun om din asa zisa Cooperativa. De ce? Pentru ca ei erau executanti, nu erau oamenii care initiau lucrurile acelea. Se faceau pentru cei care castiga titlul si pentru cei care retrogradeaza.

”Sportul nu era o echipa construita sa castige. Vorbim de 1999, cand am intrat eu in activitatea respectiva, si acum suntem in 2020. Sportul avea 18 jucatori sub 21 de ani. Acum vorbim ca nu stiu cine a inventat nu stiu ce formare de jucatori. Unde exista performanta nu trebuie sa existe constrangere, pentru ca nu toate echipele urmaresc acelasi lucru intr-un campionat. Unele echipe vor sa castige campionatul, iar altele care vor sa evite retrogradarea”, a declarat Vasile Siman in emisiunea Sport Report de la Telekomsport.

Sportul Studentesc are un loc 2 in istoria campionatului Romaniei in sezonul 1985-86, a jucat trei finale in Cupa Romaniei (1939, 1943 si 1979) si a ajuns in optimile Cupei UEFA in sezonul 1987/1988.

”Studentii” au evoluat ultima oara in Liga 4, de unde insa echipa s-a retras in prima parte a campionatului trecut.Vasile Siman, fost patron la Sportul Studentesc: ”Stiam dinainte cand un meci era blat”