Liga 1

VAR ramane un vis frumos in Liga 1

Sursă foto: twitter.com/

Noul sezon de Liga 1 bate la usa, insa perspectiva implementarii arbitrajului video ramane departe de noi la stadiul de posibila intentie.

In conferinta de presa organizata de Liga Profesionista de Fotbal, vineri, dupa sedinta Adunarii Generale a fost abordat, printre altele, si subiectul VAR in Liga 1.

”Suntem in etapa identificarii unei solutii de finantare si incercam sa gasim o solutie. Este necesar ca acea companie care va face productia sa fie licentiata de FIFA”, a declarat Justin Stefan, secretarul general al LPF.

”Mai devreme de playoff nu vom avea VAR in Liga 1 sezonul care va urma si daca vom avea in playoff, atunci va fi pentru toate meciurile”, a mai spus oficialul LPF.

Introdus la Cupa Mondiala din Rusia 2018 pentru prima data la o competitie majora, arbitrajul video a fost implementat in acest an si la meciurile de Champions League incepand cu faza optimilor de finala.

VAR-ul se foloseste in campionate precum Serie A, La Liga, Bundesliga, pentru a le enumera pe cele mai importante, iar chiar in aceste zile este utilizat la partidele de la Copa America si Campionatul European de tineret.

Romania a beneficiat de trei lovituri de la 11 metri la turneul final din Italia, doua dintre acestea fiind dictate in urma interventiei arbitrajului video.



VAR ramane un vis frumos in Liga 1